23948sdkhjf

Rekordkontrakt til Kleven Verft

Kleven inngår kontrakt med Østensjø Rederi i Haugesund om bygging av et 150 meter langt offshore konstruksjonsfartøy. Kontrakten har en verdi på ca 1,4 milliarder kroner, og er dermed den største enkeltkontrakten konsernet har inngått noen gang.
Det svært avanserte fartøyet av typen SALT 304 OCV skal blant annet utstyres med en 400-tonnskran og en 70-tonnskran, tårn for håndtering av utstyr som skal settes ned på havbunnen og karusell for rørlegging.

- Det er veldig hyggelig for Østensjø Rederi å kunne bygge dette skipet i Norge. Vi har hatt gode erfaringar med Kleven tidligere, så vi ser fram til å fortsette samarbeidet med de. Vi ser på Kleven som en svært kompetent og innovativ skipsbygger, sier Johan Rokstad, administrerende direktør i Østensjø Rederi.

- Det er svært kjekt å kunne ønske Østensjø velkommen tilbake til Kleven-systemet, ti år etter at vi leverte båt til de sist, sier Ståle Rasmussen, konsernsjef i Kleven.

- Det er tøff internasjonal konkurranse om nybyggingsoppdragene, og vi er glade for at vi vinner fram i konkurransen om å bygge dette særdeles avanserte fartøyet. Vi har investert mye de siste årene for å sikre fortsatt skipsbygging ved verftene våre, og deler av dette fartøyet vil bli produsert på den nye automatiserte robotsveiselinjen som blir tatt i bruk i desse dager, sier Rasmussen.

Fartøyet skal leveres fra Kleven Verft i første kvartal 2016, og går da ut i et langtidsoppdrag for DeepOcean.

Kleven har nå 13 fartøy i ordreboka, til en samlet verdi av ca. 7,9 milliarder kroner.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109