23948sdkhjf

Siemens vokser i Norge

Siemens ansetter nye medarbeidere i flere områder, og har 111 flere ansatte enn for ett år siden.
Det er spesielt virksomhetene innen olje og gass, energiforsyning og subsea selskapet vokser sterkest. Siemens i Norge har per 30. september 1.934 ansatte, som er 111 flere ansatte enn for ett år siden.

Veksten i Norge står i kontrast til de jobbkutt som ble omtalt i flere medier, etter at morselskapet Siemens AG tallfestet hva som ble konsekvensen for selskapets globale spareplan, kalt ”Siemens 2014”. Et resultat av tiltakene i denne planen, som opprinnelig ble iverksatt for ett år siden, innebærer at Siemens reduserer inntil 15.000 årsverk i Siemens på global basis. Halvparten av disse jobbkuttene er gjennomført, og alle divisjoner som berøres er kjent med omstillingene.

Virksomheten i Norge har også gjennomført noen mindre tilpasninger i tråd med Siemens 2014-programmet. Målet har vært å skape en mer effektiv virksomhet. Den netto effekten i forhold til antall medarbeidere i den norske virksomheten er imidlertid positiv.

- Siemens i Norge er i en god posisjon og inne i en positiv utvikling. Vi fortsetter vekst i antall ansatte, og vil trolig passere 2000 ansatte om kort tid. Veksten kommer som et resultat av selskapets solide posisjon med løsninger som handler om å skape en elektrisk fremtid og bærekraftig utvikling, sier administrerende direktør Per Otto Dyb i Siemens AS.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125