23948sdkhjf

Siemens snart klar med strømanlegg i dypet

Direktøren for Siemens undervannssystemer sier selskapet allerede i 2015 kan være klar for kommersielle leveranser av strømanlegg til undervannsfabrikker på store havdybder.
På Siemens teknologi- og utviklingssenter i Trondheim jobbes det intensivt med å utvikle og teste teknologien som skal forsyne fjernstyrte olje- og gassfabrikker med strøm helt ned til 3000 meters dyp, skriver Dagens Næringsliv.

Ifølge Siemens vil selskapet allerede i 2015 være klar for kommersielle leveranser av strøm på store havdybder.

- Vi vet teknologien vår holder mål, og at vi vil lykkes. Nå handler det om å bevise at løsningene tåler å stå på rundt 3000 meters dybde i 25 år. Vi har holdt på med tester i snart tre år, sier sjefen for Siemens teknologi- og utviklingssenter Jan Erik Lystad.

Industrisamarbeid med Statoil
Siemens er ikke eneste aktøren på markedet. Også ABB jobber for fult for å kunne levere strøm til havbunnsfabrikkene, men for ABB er det ikke realistisk å kunne levere strøm til havbunnsfabrikker før 2020.

Både Siemens og ABB deltar i store industriprogram med Statoil (Joint Industry Program), hvor det blant annet jobbes med å utvikle distribusjonssystemer som skal klare å overføre opp til 100 megawatt kraft til undervannsfabrikker på avstander opp til 600 kilometer og dybder på 3 kilometer.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078