23948sdkhjf

Skangass AS inngår langsiktig avtale med SSAB

Skangass AS skal levere naturgass til det svenske konsernet SSAB EMEA AB i Borlänge.
Naturgassen vil erstatte fyringsolje som brensel i en av oppvarmingsovnene hos SSAB. Bruken av naturgass medfører at SSAB i betydelig grad minsker sine miljøutslipp i Borlänge. Eksempelvis reduseres det årlige utslippet av kulldioksid (CO2) med 40000 tonn. Dette motsvarer utslippet til 22000 dieselbiler som kjører en årlig distanse på 1500 mil.

I tillegg til gassleveransen inkluderer avtalen at Skangass bygger en mottaksterminal på SSABs industriområde i Borlänge. Terminalen vil eies av Skangass og oppføres i nært samarbeid med SSABs egen prosjektgruppe. Terminalen vil utnytte varmtvannsfordamper koblet til det lokale fjernvarmenettet og vil være ferdig i andre halvdel av 2014. Distribusjonen av naturgass fra Skangass til Borlänge vil foregå med trailere.

- Vi er svært stolte og fornøyde med å bidra til at SSAB får muligheten til å gå over til et mer miljøvennlig brensel enn dagens fyringsolje. Skangass er i sterk vekst. Denne avtalen sammen med etablering av Sveriges største mottaksterminal for flytende naturgass i Lysekil er viktige steg i vår videre utvikling i Skandinavia, sier Roger Göthberg, salg- og markedsdirektør i Skangass.

Skangass produserer LNG (Liquified Natural Gas/flytende naturgass) i sin fabrikk i Risavika, utenfor Stavanger. LNG blir distribuert via egne fartøy til distribusjonsterminaler i Skandinavia. Det er terminalen i Lysekil som vil være LNG-kilden for SSAB og frakten derfra vil foregå med trailere. Skangass arbeider for øvrig kontinuerlig med å optimalisere sin LNG-distribusjon både av kostnads- og miljømessige hensyn. Det kan bety andre former for distribusjon til Borlänge i framtiden.

- Avtalen med SSAB er et resultat av den kompetansen Skangass har oppnådd med egen produksjon, distribusjon og framfor alt tekniske kvalifikasjoner. Dette gir kundene den trygghet som kreves når de skal bytte energiform i sine prosesser. Vi er sikre på at vårt arbeid med å utvikle LNG som framtidens energiform innenfor industri- og marinmarkedet vil føre til at flere industrier får øynene opp for naturgass, avslutter Göthberg.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095