23948sdkhjf

Skipsverft vinner stor kontrakt med Havila Shipping

Havyard Ship Technology sitt verft i Leirvik i Sogn har vunnet kontrakten på en større ombygging av subsea skipet Havila Phoenix.
Havila Shipping har inngått kontrakt med Deep Ocean på å leie ut subsea skipet Havila Phoenix for å utføre kabellegging og trenching, blant annet til offshore vindmølleinstallasjoner. For at konstruksjonsskipet skal bli i stand til dette må det forlenges med 17,4 meter for å få plass til nytt utstyr. Bare forlengelsen representerer nesten 700 tonn med nytt stål.

Skipet er levert av Havyard selv fra verftet i Leirvik som konstruksjonsskip i 2009. Nå skal det på samme verft installeres mye nytt utstyr både på og under dekk. En stor del av ombyggingen blir å installere utstyret for kabellegging. Det består blant annet av en horisontal kabeltrommel som har kapasitet til å lagre inntil 2000 tonn kabel.

Ombyggingen er planlagt ferdig i mars 2014.

Godt med arbeid for verftet i Leirvik
Ordresituasjonen ved Havyard Ship Technologies sitt verft i Leirvik er god. Verftet har 9 båter i ordre og det hittil siste skal leveres i midten av 2015. Byggeprogrammet bestående av subsea fartøy, brønnbåt, forsyningsskip, vindmølleskip og fiskefartøy til kunder i Norge, Island, Nigeria og Danmark.

- Vi er glade for å ha en god horisont på oppdragsmengden vår. Det har sine utfordringer å bygge så mange forskjellige skipstyper til forskjellige kunder, men samtidig er det dette vi er gode på. Det er mange lavkostland som kan bygge båter billigere i store serier, men vi mener vi er blant de beste i verden til å bygge skreddersydde løsninger til kravstore rederier som verdsetter leveringspresisjon og kvalitet, sier Trygve Solaas, verftsdirektør ved Havyard Ship Technology i Leirvik.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.156