23948sdkhjf

Farlig ammoniakkhendelse på Kårstø

Petroleumstilsynet har identifisert alvorlige brudd på regelverket etter at to ansatte på Naturkrafts gasskraftverk på Kårstø ble eksponert for ammoniakkløsning.
I forbindelse med vedlikehold oppstod det 30. mai 2013 en lekkasje av ammoniakkløsning hos Naturkrafts gasskraftverk på Kårstø i Rogaland.

Under arbeidet med å skifte en ventil på fyllerøret inn på en ammoniakktank, begynte ammoniakkløsning å sprute ut da flensen ble løsnet.

Én person fikk etseskader på huden og i øynene, mens én person pustet inn ammoniakkdamp og fikk mindre slagskader på arm og fot.

Gransking
Petroleumstilsynet har nå gjennomført en gransking av hendelsen og tilsynet mener at potensialet i hendelsen var stort. Under andre omstendigheter kunne hendelsen medført svært alvorlige personskader, og i verste fall tap av menneskeliv.

På bakgrunn av granskingen gir Petroleumstilsynet nå Naturkraft AS varsel om pålegg og pålegger dem å gjennomgå sine rutiner for gjennomføring av risikovurderinger og opplæring av personell innen 1.12.2013.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11