23948sdkhjf

Damstahl: Lavere stålproduksjon enn i fjor

Den europeiske produksjonen av råstål var i første halvår ~2 % under siste års produksjonsnivå.
På grunn av en svakere etterspørsel reduserte verkene deres produksjon i sommerperioden (juli og august). F.eks. AST (Terni, Italy) innstilte i august for første gang sin smelteproduksjon en hel måned.

De europeiske verker har offentliggjort deres resultater for første halvår 2013. Økonomiske nøkkeltall ses nedenfor:

Outokumpu Stainless
Nedlukningen av Krefeld-smelteverket går planmessig – i juli reduserte man fra to til ett skift, noe som gir besparelser for 2013 på ca. 8 millioner Euro (mere enn opprinnelig estimert). Personalreduksjonene følger også planen. I første halvår 2013 ble det redusert med 339 stillinger. Målet er å kutte 770 stillinger i 2013. Outokumpu har vunnet en kontrakt på levering av rustfritt stål til bekledning av fasaden på ‘Ping An Finance Center’ i Shenzhen, Kina. Skyskraperens fasade blir verdens hittil største fasade i rustfritt stål. Bygningen forventes å stå ferdig i april 2016 med en høyde på 660 meter, og den bliver dermed den høyeste skyskraper i Kina og den nest høyeste i verden. Byggearealet for ‘Ping An Finance Center’ kommer til å dekke nesten 0,5 km2.

Schmolz+Bickenbach
Direksjonen har avvist de første to budene fra den russiske investoren Renova på overtagelse av Schmolz+Bickenbach AG sammen med datterselskapet S+B KG. Det seneste tilbudet har etterlatt mange undrende om konsernets fremtid. Schmolz+Bickenbach AG overveier også salg av datterselskapet Schmolz+Bickenbach Distribution Germany for å begrense tap og få konsernet til igjen å gi overskudd – kun 15 % av de produkter, som selges av Distribution Germany, kommer fra Schmolz+Bichenbach AG’s egne verker.

Kilde: Damstahl
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094