23948sdkhjf

Nærøysund: En metallbedrift til besvær

Etableringen av en ny metallbedrift skaper harnisk hos naboene i Nærøysund.

De mener at en bruksendring vil føre til mye rot, et uforutsigbart trafikkbilde og en forringelse av den økonomiske verdien på boligene deres.

Det er ifølge Namdalsavisa selskapet Toriham AS, som har søkt om bruksendring av lokaler. I tillegg ønske selskapet å sette opp en industrihall i området.

Nye kontorlokaler og industrihall

Daglig leder i Toriham, Tom Richard Hamland, forlot Oceanize tidligere i år, og kjøpte med seg TJ Metall. Dette var et selskap han selv startet opp tidligere. Det er nå nye kontorlokaler og en industrihall som skaper uroen blant naboene.

Namdalsavisa skriver at Hamland har kjøpt ut TJ Metall fra Oceanize, et selskap som blant annet tar ut høyverdig metall og samler inn aluminium, kobber, rustfritt og jern.

Hamland forteller videre til avisa NA at virksomheten som skal foregå i lokalene på Kumlan, er produksjon av plastprodukt og gjenvinning av edelmetaller. Den nye hallen skal i tillegg brukes til båter. Det kobles sammen med at han også tok med seg Viking Ottersøy ut av Oceanize, som samler inn båter og demonterer dem.

Naboene har innsigelser

Nå har han planert og foretatt isolering på tomta det er snakk om. Her har det tidligere en pelsfarm på 1990-tallet. Siden den gang har det vært svært liten aktivitet på tomta.

Naboene frykter rot, økt trafikk og en forringelse av boligene deres.

Halmland prøver å berolige naboene, som har kommet med innsigelser, om at det allerede har vært en del trafikk til og fra tomta, men at produksjonen vil foregå i ordnede former.

Saken har nå havnet hos Statsforvalteren. Kommunen på sin side har hatt dialog med Halmland, men har ikke gitt pålegg om at virksomheten må stanses.

Hører støy fra stålhåndteringen

Torstein Dekkerhus bor nær det aktuelle området, og han forteller til avisa at det er mye skrog som er lagret utenfor lokalene i dag. Det er stål og andre metaller, opplyser han til lokalavisa. Han forteller også at de hører støy fra både trafikken og stålhåndteringen, som ofte skjer utenfor vanlig arbeidstid.

Kilde: Namdalsavisa

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094