23948sdkhjf

Corvus Energy er Norges råeste teknologiselskap

Corvus Energy får prisen Norwegian Tech Award 2024.

Vinneren ble annonsert og prisen delt ut av næringsminister Cecilie Myrseth under teknologifestivalen Kongsberg Agenda.

Norsk-kanadiske Corvus Energy  er en ledende leverandør av løsninger for elektrifisering av og for maritim sektor. 

Batterier til hele verden

Selskapet utvikler både maritime batterier og brenselcellesystemer og leverer sine produkter og tjenester til kunder over hele verden.

– Vi er stolte og glade over å få denne prisen. Prisen er en stor anerkjennelse til alt det harde arbeidet som er lagt ned i å utvikle og skape en renere fremtid for maritim sektor fra våre fantastiske og dedikerte ansatte i Norge, Canada, USA og rundt om i verden, sier Thor Humerfelt, direktør og prosjektleder i Corvus Energy.

Hydro har vært på eiersiden i Corvus siden 2017 og har i dag en eierandel på 24,1 prosent. Corvus har hovedkontor og en topp moderne batterifabrikk i Bergen, i tillegg til fabrikker i Vancouver, Canada og i Bellingham, USA.

Seks kandidater er nominert til årets Norwegian Tech Award. Av de seks er tre fra aluminium- og energiselekspaet Hydros portefølje: Hycast, Hydrovolt og vinner Corvus Energy.

Seks svært gode kandidater

Juryleder Nils Øverås fra Polyteknisk Forening (PF) sier til Teknisk Ukeblad at det var seks svært gode kandidater. Dette er juryens begrunnelse for å velge Corvus som vinner av Norwegian Tech Award 2024:

«Vinneren representerer en framtidsrettet teknologi og forretningsmodell. Bedriften har vist evne til å kommersialisere teknologi basert på forskning og utvikling. Gjennom nært samarbeid med lokale selskaper og klynge, har bedriften vist evne til å ta miljø på alvor – på alle plan. Selskapet har teknologi som er skalerbare og bidra til å redusere utslipp internasjonalt. Bedriften har kommet langt i en tradisjonelt konservativ kundegruppe og viste gjennom flere hundre prosjekter bevist at teknologien funger. Gjennom digitalisering og utvidelse av forretningsideen bidrar bedriften til betydelige innsparinger – både økonomisk og utslippsmessig. Vinneren er Corvus Energy.»

Delt ut siden 2000

Det er teknologi- og næringslivsmagasinet Teknisk Ukeblad som deler ut Norwegian Tech Award. Prisen har blitt delt ut siden 2000 og går til en bedrift eller prosjekt som representerer en god ingeniørmessig løsning, eller et gjennombrudd på et teknologisk eller samfunnsmessig problem.

Vinneren ble i år annonsert og delt ut av næringsminister Cecilie Myrseth under teknologifestivalen Kongsberg Agenda. 

Kilde: Pressemelding fra Hydro

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093