23948sdkhjf

Tre døde ved svensk batterifabrikk – politiet har startet etterforskning

Tre ansatte ved Nothvolts fabrikk i Skellefteå er blitt funnet døde etter å ha vært på jobb ved batterifabrikken.

Alle de tre er funnet døde i hjemme sine etter å ha vært på jobb ved batterifabrkken, skriver vår søsterportal i Sverige, Värkstädarna.

Alle mennene – 33, 19 og 60 år gamle – hadde i utgangspunktet god helse.

Døde etter å ha vært på jobb

I januar ble 33-åringen funnet i senga si død etter en kveldsvakt. En måned senere ble en 19 år gammel ansatt også funnet i senga si. Og tidligere denne måneden ble en 60-åring funnet død på balkongen. Alle tre hadde akkurat avsluttet skiftene sine ved fabrikken.

Nå har politiets avdeling for miljøkriminalitet startet etterforskning for å se om det noen koblinger mellom de tre dødsfallene.

Ifølge Värkstädarna ble de to første dødsfallene karakterisert som «uten mistanke om noe kriminelt». Men med det siste dødsfallet bekrefter nå politiet at de vil se nærmere på hendelsene.

Anmeldt forholdene

– Nå som det er enda mer som tyder på at denne tredje mannen har fått i seg noe på Northvolt, har jeg anmeldt det til miljøkrimenheten i Umeå. Med tanke på de tidligere dødsfallene følte jeg at nå måtte vi gjøre noe. Northvolt har et enormt arbeidsmiljøansvar som arbeidsgiver dersom slike ting dukker opp, sier Johann Kristiansson til avisa Norran.

Nothvolt forsøker å roe ned bekymringen om dødsfallene kan ha noen kopling til fabrikken i Skellefteå.

– Det er viktig å huske på at Northvolt i dag er Västerbottens største private arbeidsgiver, og det jobber opptil 5000 mennesker på stedet hver dag. Ifølge Folkehelseetaten dør rundt 1,5 personer per 1000 i aldersgruppen 15-64 år for tidlig hvert år. Dette betyr dessverre at bare på grunn av arbeidsplassens enorme størrelse, vil en rekke av våre kolleger gå bort av årsaker som uoppdagede sykdommer og hjertefeil – hvert år, sier Matti Kataja Director of Communication and Public Affairs Nordics, til det svenske nettstedet Verkstädärna.

Ikke funnet noen kopling så langt

Han legger til at dødsfallene er tragiske, men at det vil være svært uheldig dersom spekulasjoner om kopling nå begynner. Kataja sier videre at Northvolt synes det er bra at politiet nå etterforsker dødsfallene med åpent sinn, samtidig som han understreker at verken politiets eller Northvolt egne undersøkelser har vist at det ikke finnes noen kopling mellom dødsfallene og arbeidet de har hatt.

Kilde: Värkstädarna

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094