23948sdkhjf

AF-selskap tildelt havvindkontrakt

Aeron, et selskap i AF Gruppen, er tildelt en EPCi-kontrakt for leveranse av komplette ventilasjons- og kjølesystemer til et 2GW havvindsprosjekt som er en del av et stort utbyggingsprosjekt i regi av det nederlandske, statseide selskapet TenneT.

Prosjektet skal produsere strøm til husstander i Tyskland og Nederland. 

Avtalen med Aeron har en verdi som overstiger 500 millioner kroner ekskl. mva.

Kraft til fem millioner husstander

Aeron skal levere detalj-engineering, design, prosjektering, innkjøp og sammenstilling av ventilasjons- og kjølesystemer til 2GW prosjektene, BalWin4 & LanWin1, som vil gi grønn vindkraft fra Nordsjøen til om lag fem millioner husstander. Kontrakten er tildelt av en anerkjent internasjonal EPC-leverandør på vegne av TenneT for utbyggingen.

Utsteder av kontrakten er en ledende global leverandør av ingeniør- og konstruksjonsløsninger til energiindustrien.

- Vi er stolte over å ha blitt tildelt denne viktige kontrakten innen offshore vind. Kontrakten markerer et betydelig skritt fremover i vår satsning på fornybar energi, og vi ser frem til å samarbeide med vår kunde og partnere for å sikre vellykket gjennomføring av prosjektet, sier Amund Tøftum, konsernsjef i AF Gruppen.

Leveres i 2025 og 2026

Prosjektering starter umiddelbart og utstyret vil leveres i 2025 og 2026. I etterkant av leveransene fra Aeron vil systemene monteres på plattformene ved verftet før installering og ferdigstillelse offshore i 2029-2030. Aeron skal også levere service- og vedlikeholdstjenester frem til 2034.

Kilde: Pressemelding fra AF Gruppen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078