23948sdkhjf

Vår Energi styrker arbeidet med å redusere utslipp av klimagass

Vår Energi tar del i FN-program med mål om å styrke rapporteringen på metanutslipp.

Vår Energi har signert avtale med OGMP 2.0 (Oil and Gas Methane Partnership) som er et initiativ i regi FNs miljøprogram (UNEP), hvor nærmere 140 olje- og gasselskaper tar del sammen med organisasjoner som EU og Verdensbanken med mål om å styrke rapporteringen på metan-utslipp.

Begrense metanutslipp

Vår Energi er fra før fått anerkjennelse fr ESG-lederskap, blant annet «Top Ranked Company» av Sustainlystics, og med plass på ESG-indeksen til Oslo børs.

Gjennom medlemskapet går Vår Energi i sammen med andre store olje- og gass operatører om å optimalisere arbeidet med å finne og begrense metanutslipp.

-Vi akselererer nå arbeidet med dekarboniseringsplanen vår for å være en relevant aktør, også i lang tid framover. Dette inkluderer blant annet å redusere metanutslipp i 2024 til «nær null». I første kvartal var Vår Energis metan-intensitet på 0,02 prosent fra eksportert gass fra våre opererte felter – noe som er godt under industrien sitt mål på 0,2 prosent innen 2025, sier Ellen Waldeland Hodell, som er ansvarlig for sikkerhet og bærekraft i Vår Energi.

Sentral del av veikartet

Når det er sagt, er ytterligere reduksjon likevel en sentral del av veikartet til Vår Energi bruker i arbeidet med å kutte utslipp av klimagasser. Vår Energi er allerede tilknyttet det globale initiativet OGCI Aiming for Zero Methane Emissions. 

-Nå tar vi enda et viktig skritt videre, og slår oss sammen med FN, EU og andre store olje og gass-selskaper i arbeidet med å redusere utslipp, fortsetter hun.

OGMP 2.0 er en globalt anerkjent standard for metanmåling, rapportering og målsetting. Gjennom medlemskapet får Vår Energi veiledning i både det strategiske og operative arbeidet med å kutte utslipp av metan.

OGMP 2.0 medlemskapet vil også forberede Vår Energi på krav knyttet til metan som forventes å komme via EU sin metanstrategi.

Kilde: Pressemelding fra Vår Energi

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079