23948sdkhjf

Skangass inngår leiekontrakt om ny LNG-tanker

En ny LNG-tanker vil fra oktober 2014 bidra til at Skangass øker skipskapasiteten for å møte et voksende LNG marked i Skandinavia.
- Det at vi nå må øke transportkapasiteten med et skip nummer to, er for oss en heldig situasjon, og betyr at LNG-etterspørselen er økende. Samtidig gir det å ha to skip tilgjengelig, en mulighet for oss til å skreddersy vår leveranse ytterligere, sier Administrerende direktør i Skangass, Tor Morten Osmundsen.

I Risavika produserer Skangass årlig 300 000 tonn LNG som distribueres til kunder både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Transporten foregår med skip til terminaler og med tankbil videre derfra.

Coral Anthelia, som ble ferdigstilt våren 2013 har en lastekapasitet på 6500 kubikk, et volum som er halvparten så stort som søsterskipet Coral Energy. Skipets størrelse gjør at det lett kan legge til i mindre havner, og vil derfor egne seg godt blant annet til å legge til på Øra i Fredrikstad, der Skangass har en av sine mottaksterminaler. I tillegg vil Skangass i samarbeid med rederiet Anthony Veder, jobbe for å kvalifisere Coral Anthelia for bunkring direkte til skip, og dermed utvide dagens skipsbunkringsmuligheter. Denne løsningen betyr at Coral Energy kan benyttes til å transportere LNG til Skangass nye LNG terminal i Lysekil, Gøteborg, som åpner før sommeren 2014, samt andre transportbehov.

Leie-avtalen mellom rederiet Anthony Veder og Skangass blir gjeldende fra 1. oktober 2014 og er en kortsiktig avtale med mulighet for forlengelse.

- Vi er svært fornøyd med utvidelsen av samarbeidet vårt med Skangass som en ny langsiktig leieavtale om LNG-skipet Coral Anthelia knytter seg til. Dette viser at markedet for småskala-LNG er i rask utvikling, og at begge selskapene har en strategisk og sterk posisjon i dette markedet. Coral Anthelia blir det tredje småskala LNG-skipet som opererer i det nordeuropeiske området, sier Jan Valkier, administrerende direktør i Anthony Veder.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.098