23948sdkhjf

Jektefartsmuseet er Årets museum 2024

Det betyr at Hurtigrutemuseet på Sortland ikke nådde helt til topps denne gang.

Årets museum 2024 er Jektefartsmuseet i Bodø, som er en avdeling i Nordlandsmuseet.

Om vinneren sier juryen: “Vinneren av årets museum 2024 er et museum som har vist en imponerende evne til å bygge videre på sine styrker. Museet fremstår som motivert for å utvikle seg, og går ikke av vegen for å tenke nytt for å nå ut til omverdenen. Museet jobber svært godt med kreative formidlingskonsepter som evner å gjøre historien de skal formidle engasjerende, forståelig og aktuell».

Delt ut av kultur- og likestillingsministeren

Kultur- og likestillingsminister delte ut prisen under åpningen av Det nasjonale museumsmøtet i Bodø 22. april sammen med juryens medlemmer stortingsrepresentant Grunde. Almeland, museumsdirektør Lene Høst-Madsen og kulturkommentator Agnes Moxnes. 

Nådde ikke opp: Hurtigrutemuseet var nominert, men nådde ikke helt opp.

Jektefartsmuseet åpnet i 2019 i etter 70 års hardt arbeid for å sikre et enestående kulturminne som representerer flere hundre år med jektefart. Nå har skuta hovedrollen i et museum som er blitt et møtested for både tilreisende som lokalbefolkningen og frivillige grupper museet arbeider tett sammen med. Jektefartsmuseet vant prisen i konkurranse med to andre museer fra nord som også har maritim tilknytning: Svalbard Museum og Hurtigrutemuseet, som er en avdeling i Museum Nord. 

Imponert jury

 – Jektefartsmuseet har imponert juryen stort. Museet er en fortjent vinner blant tre spennende nominerte museum til årets pris. Jeg håper flere får øynene opp for museet og tar turen innom når de besøker Bodø, den europeiske kulturhovedstaden, i år, sier juryens leder Grunde Almeland.

Kilde: Pressemelding fra Norges Museumsforbund

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079