23948sdkhjf

Indonesiske Pertamina velger maritimt overvåkningssystem fra Horten

Horten-selskapet Vissim har blitt tildelt en kontrakt fra det indonesiske nasjonale oljeselskapet Pertamina for å installere et maritimt overvåkningssystem på PAPA ONWJ-plattformen i Indonesia.

Vissim skal levere radarteknologi, programvare for sporing og planlegging av skipstrafikk, og et deteksjonssystem for oljevernovervåkning.

Vissim skal også bidra med drifts- og vedlikeholdsstøtte over en toårsperiode. 

Forståelse av det geografiske området

Kjernen i Vissims teknologi er en spesialdesignet programvareplattform som gjennom input fra millioner av datapunkter skaper en god situasjonsforståelse av det geografiske området og dermed øker forståelsen for maritim sikkerhet og effektivitet.

– Dette er det første deteksjonssystemet for oljesøl som utplasseres for Pertamina. Styringssystemet vårt for skipstrafikk vil digitalisere området rundt plattformen, og det radarbaserte deteksjonssystemet vårt vil bidra til å identifisere og håndtere uønskede hendelser. Samlet sett vil det beskytte mennesker og eiendeler, trygge offshoreplattformen, og bidra til å redusere miljøfotavtrykket til PAPA ONWJ-plattformen, sier Mark Ravi, som er Vissims salgsdirektør i Sørøst-Asia.

Asia

Vissims system har vært det foretrukne valget for mange flytende produksjonsskip (FPSO-er) og plattformoperatører i regionen. Den seneste kontrakten styrker selskapets fotavtrykk i Asia.

Vissim skal levere systemet sitt som underleverandør til selskapets lokale samarbeidspartner PT Warga Kusuma Jaya, som er spesialist på maritime navigasjonssystemer og havovervåkningssystemer. Dette er det andre prosjektet de to selskapene samarbeider om utenfor Indonesia. 

Vissim, som også skal bidra med å installere systemet og påfølgende driftsstøtte til Pertamina, har ikke oppgitt verdien på kontrakten.

Vissim er en utvikler av programvare og nøkkelferdige systemer og infrastruktur for avanserte marine optimaliseringssystemer verden over. Selskapets hovedkontor ligger i Horten. Vissim har også kontorer i Storbritannia og Slovakia, samt et globalt partnernettverk.

Kilde: Pressemelding fra Vissim

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.086