23948sdkhjf

Uvisst for Blastrs norske pelletsfabrikk

Blastr hadde planer om å bygge en pelletsfabrikk på Lutelandet i Sunnfjord. Men nå er avgjørelsen om å etablere den utsatt.

For det grønne industriselskapet har nemlig også en intensjonsavtale om bygging av en fabrikk i Teesside i Storbritannia.

Nettstedet Montel skriver at selskapet skulle ta en avgjørelse om hvor fabrikken skulle bygges i første kvartal i år, men nå har tidsfristen sprukket. Fabrikken skulle i så fall vært i drift i 2028.

Jobber med saken

– Det er ingenting å kommentere herfra per nå vedrørende pelletsfabrikk. Vi jobber med saken og vil kommunisere til markedet når tiden er inne for det, skriver selskapets avtroppende toppsjef Hans Fredrik Wittusen på epost til Montel.

I intensjonsavtalen for Lutelandet i Sunnfjord ble det opplyst at pelletsfabrikken vil kreve en såkalt installert kapasitet på 70 til 75 MW. Årsforbruket skulle ligge på rundt 450 GWh. Avtalen ble inngått med Sogn og Fjordane Energi.

Men nå viser det seg altså at ikke er bestemt at fabrikken skal bygges i Sunnfjord.

Råstoff til stålverk i Finland

Pelletsfabrikken som skal bygges skal produsere råstoff til Blastrs grønne stålverk i Finland, som etter planen skal være operativt fra 2027-2028.

Ny sjef: Mark Bula er Blastrs nye leder. Foto: Blastr 

I en nylig utsendt pressemelding går det fram at Mark Bula blir ny daglig leder i selskapet. Bula har mer enn 35-års erfaring fra stålindustrien, og har blant annet jobbet som kommerisell leder for svenske H2 Green Steel. Han tar over etter Hans Fredrik Wittusen.

Kilde: Montel

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11