23948sdkhjf

Aker Solutions signerer Brasse-kontrakt

Aker Solutions har blitt tildelt en betydelig EPCIC-kontrakt for Brasse tieback-prosjektet for OKEA.

Brasse er et olje- og gassfelt som ligger 13 kilometer sør for Brage-plattformen.

 Brasse skal bygges ut som et undervannstilknytning til Brage, og vil utnytte den eksisterende prosesseringskapasiteten på plattformen, der den første produksjonen startet i 1993.

Klargjøre mottak

Tilbakebindingen krever modifikasjoner på Brage-plattformen. FEED er utført av Aker Solutions. Aker Solutions' omfang er å utføre prosjektering, innkjøp, konstruksjon, installasjon og idriftsettelse på Brage for å klargjøre oversiden av plattformen for mottak av olje og gass fra Brasse-feltet.

- Vi fortsetter å utvikle et langsiktig partnerskap med OKEA som foretrukket leverandør. Vår erfaring med å jobbe som integrator i prosjekter sammen med OKEA, OneSubsea og Subsea7 har vist at vi sammen er i stand til å finne gjennomførbare løsninger for å maksimere utnyttelsen av ressurser i modne områder på en lønnsom måte. Tilknytningen vil bidra til energisikkerhet i Europa, sier Paal Eikeseth, konserndirektør og leder for Aker Solutions' livssyklussegment.

Fra Brase til Bestla

Plan for utbygging og drift (PUD) legges fram i løpet av april og Brasse vil bli omdøpt til Bestla ved godkjenning av PUD. Navnet Bestla stammer fra norrøn mytologi og er navnet på Odins mor.

Aker Solutions' prosjektlederteam og nøkkelressurser vil hovedsakelig være basert i Stavanger og prefabrikasjon vil bli utført ved Aker Solutions' verft i Egersund. Kontrakten vil bli bokført som ordreinngang i andre kvartal 2024 i Life Cycle-segmentet.

Aker Solutions definerer en betydelig kontrakt som mellom 0,5 og 1,5 milliarder kroner.

Kilde: Pressemelding fra Aker Solutions

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11