23948sdkhjf

Norwegian Greentech skal utstyre hybride bulkskip

Norwegian Greentech har blitt tildelt kontrakt for å levere rensesystemer for ballastvann (BWTS) til to hybride bulkskip på 5 000 dødvekttonn som Colombo Dockyard på Sri Lanka bygger for norske Misje Rederi.

Under avtalen skal Norwegian Greentech levere selskapets kompakte og energieffektive ballastvannrensesystem til de to skipene, som er del av et nybyggprogram på 10 fartøy.

UV-lys og filtre

Norwegian Greentechs renseteknologi baserer seg på UV-lys og filtre.

Leveransen til de to fartøyene skjer gjennom avrop på en flåteavtale mellom Misje Rederi og Norwegian Greentech.

Misje Rederi kaller skipene for “Eco-friendly Bulk Carriers” for å symbolisere selskapets ønske om å skape en mer bærekraftig fremtid for maritim næring. Fartøyene er utstyrt med hybrid energilagringssystem, ladeanlegg, og kombinerer konvensjonelle og miljøvennlige teknologier for redusert miljøpåvirkning gjennom elektrifisering.

Redusert miljøfotavtrykk

– Det kjemikaliefrie BWTS-systemet vårt har et kompakt design og er veldig energieffektivt. Det har blitt det foretrukne systemet for redere som virkelig ønsker å redusere miljøfotavtrykket deres, samt egne driftskostnader, sier Børge Gjelseth, kommersielle direktør i Norwegian Greentech.

BWTS-systemene skal utstyres med funksjonalitet for fjerntilgang og -assistanse, som er verdifullt for lasteskip som har som mål å tilbringe kortest mulig tid i havn.

Norwegian Greentech skal produsere ballastvannrensesystemene ved selskapets hovedkontor i Fosnavåg og levere dem til Colombo Dockyard. Selskapet har ikke oppgitt verdien på kontrakten.

Norwegian Greentech er leverandør av ballastvannrensesystemer og andre systemer for rensing av vann for bruk i havbruksnæringen og i maritim industri. Selskapet er et datterselskap av HAV Group ASA, som er notert på Euronext Growth Oslo.

Kilde: Pressemelding fra Norwegian Greentech

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125