23948sdkhjf

Fall i etterspørselen etter rustfritt stål

Første halvår 2013 viser, at det europeiske marked for rustfritt stål er nede for telling.
Damstahls markedsrapport for august melder at etterspørselen etter rustfritt stål er stagnert på et meget lavt nivå i de søreuropeiske landene (Italia, Spania, Frankrike og Portugal).

I motsetning til siste år, hvor Tyskland, Benelux-landene og Skandinavia lyktes med å gå mot strømmen, viser Damstahls rapport en lavere markedsaktivitet i 2013 på alle større markeder. Etterspørselen etter rustfritt stål i Europa vil falde med ca. 3 % i år.

Inntjeningen på de europeiske stålverkene var kritisk i annet kvartal 13. På grunn av de lave basisprisene og legerings-tilleggene forventes det ikke noen bedring for resten av året. Tidligere i år glapp forsøket på å øke basisprisene, og stålverkene kjemper akkurat nå for å oppnå en stabilisering.

Derfor diskuterer man fortsatt muligheten for delvis å erstatte det tradisjonelle system for legerings-tillegg med en modell med daglig fastsettelse av effektivpriser.


Reduserte lagre
Gjennom første halvår 2013 er lagrene redusert med mere end 100.000 tonn over hele Europa. Gjennom årets første seks måneder reduserte de europeiske grossister og verker mengdene av både plater og stangstål.

Verkene har redusert lagrene i Italia og Spania for å spare omkostninger, og her har noen lagre enda vært stengte. Tross denne reduksjonen har forsyningskjeden aktuelt ingen problemer med å oppfylle etterspørselen.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.222