23948sdkhjf

NorDan etablerer seg på Island

Der andre vindusprodusenter sliter som følge av stopp i byggenæringen, satser NorDan – på Island.

Et nytt salgsselskap med utstilling og kontorer ved Reykjavik er under etablering.

Ifølge en pressemelding fra NorDan har de fått med seg en av de mest lengst erfaring innnen vindusbransjen på Island.

Passer som hånd i hanske

– Jeg er glad og stolt over å introdusere NorDan til det islandske markedet. Jeg har blitt godt kjent med NorDan det siste halvannet året, og ordrene vi allerede har levert viser at kvaliteten på produktene passer som hånd i hanske til det krevende klimaet på Island, sier Sigurdur Magnusson i pressemeldingen.

Han understreker at etableringen av NorDan på Island er mer enn et samarbeid, og at han er stolt over at konsernet har gått inn og etablert et eget selskap på Sagaøya. I stedet for å jobbe direkte med forhandlere.

Har 2300 ansatte

NorDan-konsernet har i 2024 totalt 12 fabrikker, 32 salgskontor, ca. 2.300 medarbeidere og en omsetning på ca. 4,9 milliarder kroner.

Etableringen på Island skjer samtidig som byggenæringen i Norge er nede i knestående og at svært mange konkurrenter sliter økonomisk.

NorDans konsernsjef, Dag Kroslid, uttaler til Dalane Tidende at etableringen på Island er et naturlig skritt videre da de allerede over flere år har levert vinduer og dører til Grønland, Færøyene og arktiske omrder.

I fjor leverte konsernet produkter til Island for flere millioner kroner, og etterspørselen er økende på øya.

Vulkanutbrudd 

– Vulkanutbruddene vi opplever er dramatiske, men skaper stor oppmerksomhet. I tillegg står Island foran en omfattende boligbygging de kommende årene, uttaler markedsdirektør Jophannes Rasmussen hos NorDan.

Kilde: Dalane Tidende

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078