23948sdkhjf

Wilson tildeler Norwegian Greentech leveransekontrakt på seks bulkskip

Tørrbulkrederiet Wilson har valgt Norwegian Greentech for å levere rensesystemer for ballastvann (BWTS) til seks nye bulkskip på 3 800 dødvekttonn som bygges ved Udupi Cochin Shipyard i India.

Norwegian Greentech skal levere selskapets energieffektive ballastvannrensesystemer til de seks nybyggene.

Selskapet har utviklet en effektiv rensemetode som anvender en kombinasjon av UV-lys og filtre.

Avtalen inkluderer opsjoner for å levere tilsvarende rensesystem til ytterligere åtte bulkskip som Wilson bygger ved Udupi Cochin Shipyard.

– Lavt kraftforbruk og effektiv plassutnyttelse er spesielt viktig for små lasteskip, hvor tilgjengelig plass er synonymt med mulige inntekter. Vårt kjemikaliefrie BWTS-system har et svært kompakt design som er ideelt for trange motor- eller pumperom. Det er også svært energieffektivt og passer dermed godt på mindre lasteskip som typisk har mindre kraft tilgjengelig om bord, legger Børge Gjelseth til.

Norwegian Greentech skal produsere ballastvannrensesystemene ved selskapets hovedkontor i Fosnavåg og levere dem til Udupi Cochin Shipyard. Selskapet har ikke oppgitt verdien på kontrakten.

Effektiv rensemetode: Norwegian Greentech har utviklet en effektiv rensemetode som anvender en kombinasjon av UV-lys og filtre. Foto: Norwegian Greentech

Kilde: Pressemelding fra HAV Group

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11