23948sdkhjf

Aker Solutions skal støtte den industrielle transformasjonen av Mongstad

Aker Solutions har blitt tildelt kontrakt av Equinor for å gjennomføre en mulighetsstudie for sitt Mongstad Industrial Transformation-prosjekt.

Studien tar sikte på å identifisere løsninger for å redusere CO2-utslippene fra det eksisterende raffineriet betydelig og transformere stedet til en ny industriklynge med lavt karbon, samtidig som det viser trygge, tekniske og økonomisk gjennomførbare løsninger.

Blått hydrogen

Omfanget inkluderer et nytt greenfield-anlegg som vil bli utviklet for å produsere blått hydrogen fra naturgass og raffinerigass, sammen med en karbonfangst- og eksportløsning. Det dekker også et nytt anlegg for å produsere bærekraftig flydrivstoff (SAF) fra kommunalt fast avfall med mer enn 70 prosent reduserte utslipp.

Aker Solutions’ konsulentvirksomhet vil levere en mulighetsstudie for både nye og eksisterende anlegg, og integrere brownfield-, greenfield- og tredjepartsteknologier for å undersøke alternativer for fremtidig drift. Konsulenter og ingeniører fra Aker Solutions' virksomheter i Oslo, Bergen og Mumbai er involvert, og leverer ekspertise innen land- og nedstrøms prosjektgjennomføring, gassifisering, CO2-lagring, brownfield og integrasjon.

Bærekraftig drivstoff

- Vi er glade for å støtte Equinor i denne virkelig transformerende studien, maksimere industrielle synergier for å produsere lavkarbonløsninger og bærekraftig drivstoff i en tid da avkarbonisering er veldig høyt på agendaen, sier Roddy Macpherson, senior visepresident, konsulent hos Aker Solutions .

- I flere 10-iår har vi jobbet med kunder og partnere for å minimere kommersiell usikkerhet og muliggjøre informert beslutningstaking for førsteklasses prosjekter over hele verden. Ved å bygge på vår sterke ingeniør- og konstruksjonsekspertise, og vår forståelse av det utviklende energisystemet og landskapet, tar vi sikte på å drive endring i tempo for våre kunder. Mongstad-studien vil bidra til å akselerere Norges energiomstilling ytterligere, og transformere landets eneste gjenværende olje- og gassraffineri til å skape fremtidens energikilder, legger han til.

Mongstad er et mellomstort raffineri, som slipper ut rundt 1,7 millioner tonn CO2-utslipp årlig. Equinor har som mål å redusere utslippene fra Mongstad-raffineriet betydelig.

Studiearbeidet pågår.

Kilde: Pressemelding fra Aker Solutions

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141