23948sdkhjf

Velger VARD for ombygging av "IT-Infinity" til et kabelleggingsfartøy

VARD meddeler at I.T. International Telecom Marine SRL (IT) fra Barbados har valgt VARD til å bygge om PSV-en IT Infinity til et kabelleggingsfartøy.

PSV-en ble bygget ved Vard Brattvaag og levert til Volstad Maritime i 2008 under navnet "Volstad Princess".

SD Standard Drilling kjøpte fartøyet i 2017 før det ble solgt til IT i 2021, og ble omdøpt til "IT Infinity". Nå returnerer fartøyet til VARD for ombygging. 

Ettermarkedet

- Vi er veldig stolte over at IT valgte VARD som partner i denne konverteringen. Vi vil nå bruke vår kjernekompetanse og den lange erfaringen vi har innen design og bygging av avanserte kabelleggingsfartøy for å møte IT Telecoms behov i markedet. Dette prosjektet viser styrken VARD har gjennom vår integrerte verdikjede og bekrefter posisjonen vår i
ettermarkedet, sier Wilhelm Eggesbø, Senior Vice President Vard Services i VARD.

VARDs teknologiske datterselskap Vard Electro er involvert i prosjektet gjennom installasjon av kabler og nye strømtavler, og oppdatering av de eksisterende elektriske anleggene. 

Tilbake der fartøyet ble bygget

- IT er glade for å samarbeide med VARD om konvertering av "IT Infinity". Det å returnere til
verftet der hun ble bygget, gir unik effektivitet, og reduserer tiden frem til fartøyet er i
markedet for en industri som har et stort behov for disse spesialiserte skipene. Å starte med et fartøy som er godt skikket, var av største betydning for IT. Kombinert med oppgraderinger til siste generasjons sjøkabelhåndtering og graveutstyr, vil IT Infinity være forberedt til å utføre de ulike oppgavene som kreves av ITs kunder over hele verden. Dette konverteringsprosjektet er det første av mange i ITs oppdrag for å tilpasse seg de stadig skiftende kravene i sjøkabelmarkedet, sier Louise Thivierge, daglig leder i IT.

Arbeidet pågår nå ved Vard Brattvaag og fartøyet er planlagt levert i tredje kvartal av 2024. 

Kilde: Pressemelding fra VARD

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.681