23948sdkhjf

Hydro investerer 180 millioner euro i ny spansk resirkuleringsfabrikk

Det gjør de for å dekarbonisere europeisk industri.

Hydro styrker sin posisjon innen dekarbonisering av industrien ved å tilby mer lavkarbon-aluminium til Europas grønne omstilling gjennom en investering på 180 millioner euro for å bygge et nytt toppmoderne resirkuleringsanlegg for aluminium i Torija i Spania.

  120.000 tonn resirkulert lavkarbon-aluminium

  Det nye resirkuleringsanlegget vil produsere 120.000 tonn resirkulert lavkarbon-aluminium per år og skaper rundt 70 nye arbeidsplasser i Torija. Anlegget vil levere pressbolt laget fra brukt aluminiumsskrap. Aluminium fra fabrikken vil gå til store industrikunder i Europa innen transport og bil, bygg og anlegg, fornybar energi og andre forbrukervarer.

  – Verdens etterspørsel etter materialer som aluminium øker når vi bygger infrastruktur som trengs for det grønne skiftet. For å nå klimamålene våre, må vi også endre hvordan disse materialene produseres. Industri i Europa, inkludert bilindustri og bygg- og anleggssektoren, trenger tilgang til materialer produsert med lavt karbonavtrykk. Hydros nye toppmoderne resirkuleringsanlegg i Torija vil være svært godt posisjonert til å hjelpe kunder med å nå sine bærekraftsmål og utslippskutt ved å tilby lavkarbon-aluminium med en høy andel resirkulert forbrukerskrap, sier Eivind Kallevik, konserndirektør for Hydro Aluminium Metal.

  Investeringen er avhengig av endelig byggebeslutning, som forventes i andre halvdel av 2024. Produksjonen forventes å starte i 2026.

  Øker produksjonen av resirkulert lavkarbon-aluminium for europeisk industri

  Aluminium er lett og kan resirkuleres i det uendelige uten å miste sine egenskaper. Hydro Torija vil forsyne sentrale markeder i Europa med aluminiumslegeringer av høy kvalitet, spesielt tilpasset for produkter som går i elektriske biler og kjøretøy, installasjoner for bygging av fornybar energi og energieffektive byggesystemer.

  Aluminiumsproduktene som produseres i Torija vil komplementere det eksisterende tilbudet fra Hydros anlegg i Azuqueca, og resultere i et bredere utvalg av Hydros produkter som skaper merverdi for kundene (value-added products) til det europeiske markedet.

  Ved bruk av avansert sorteringsteknologi kan Hydro lage materialer og avanserte produkter med den høyeste andelen av brukt aluminiumsskrap på markedet. Dette bidrar til at energiforbruket i produksjonsfasen blir drastisk redusert, samtidig som man leverer aluminium av høy kvalitet og med like gode materialegenskaper, som er nødvendig i krevende segmenter som for eksempel bilindustrien.

  Hydro CIRCAL

  Ved å ta i bruk prosessteknologi utviklet ved Hydros resirkuleringsanlegg i Clervaux i Luxembourg og Azuqueca i Spania, vil Hydro kunne resirkulere opptil 70 000 tonn forbrukerskrap ved det nye anlegget i Torija. Anlegget vil være i stand til å produsere sertifisert lavkarbon-aluminium med et kabonavtrykk under 4,0 kilo CO2 per kilo aluminium, i tillegg til Hydros premiumprodukt Hydro CIRCAL. Hydro CIRCAL er Hydros resirkulerte aluminium med garantert minst 75 prosent forbrukerskrap og et kabonavtrykk under 1,9 kilo CO2 per kilo aluminium. Begge deler er verifisert av DNV som uavhengig tredjepart.

  Kilde: Pressemelding fra Hydro

  Kommenter artikkelen
  Anbefalte artikler

  Nyhetsbrev

  Send til en kollega

  0.125