23948sdkhjf

Ulstein tildeler kontrakt til Norwegian Greentech for to CSOV-er

Ulstein Verft har tildelt Norwegian Greentech en kontrakt for å levere rensesystemer for ballastvann (BWTS) til to konstruksjonsstøttefartøy (CSOV-er) som det norske verftet bygger for Bernhard Schulte Offshore.

– Vi har levert en rekke BWTS-systemer til Ulstein Verft opp gjennom årene og er derfor godt kjent med kvalitetskravene som stilles til oss. Vi er stolt av å bli valgt til disse to nybyggene, sier Lars-Tore Lynge, salgssjef i Norwegian Greentech.

To CSOV-er

De to fartøyene, henholdsvis NB320 og NB321, er begge CSOV-er som skal anvendes i havvindindustrien. Fartøyene er av ULSTEIN SX222 design. Skipene skal ha et hybrid, batteridrevet fremdriftssystem og klargjøres for metanol som drivstoff for å muliggjøre CO2-nøytral drift.

Norwegian Greentech skal levere et av selskapets energieffektive ballastvannrensesystemer til de bo nybyggene. Selskapet har utviklet en metode som anvender en kombinasjon av UV-lys og filtre. Det kjemikaliefrie systemet har et svært kompakt design som er ideelt for trange motor- eller pumperom.

Miljø- og kostnadsgevinster

– Vi er stolte av teknologien vår og de betydelige miljø- og kostnadsgevinstene den gir til redere. Derfor mener vi systemet vårt passer godt til de mange drivstoffeffektive funksjonene som disse CSOV-ene vil utstyres med, sier Børge Gjelseth, salgs- og markedsdirektør i Norwegian Greentech.

Norwegian Greentech skal produsere ballastvannrensesystemene ved selskapets hovedkontor i Fosnavåg og levere dem til Ulstein Verft. Selskapet har ikke oppgitt verdien på kontrakten.

Norwegian Greentech er leverandør av ballastvannrensesystemer og andre systemer for rensing av vann for bruk i havbruksnæringen og i maritim industri. Selskapet er et datterselskap av HAV Group ASA, som er notert på Euronext Growth i Oslo.

Kilde: Pressemelding fra Hav Group

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093