23948sdkhjf

Brunvoll har signert kontrakt med VARD

Brunvoll har signert en kontrakt med VARD Group på leveranse av et omfattende fremdrifts og manøvreringssystem for Toyo Construction Co. Ltds nye kabelleggingsfartøy.

Toyos nye fartøy vil ha tre azimuth fremdriftsthrustere av i akterenden av fartøyet.

Fartøyets forskip vil ha to tunnel thruster og en inntrekkbar azimuth thruster. Fartøyet vi også ha Brunvolls kontrollsystem for fremdrift og manøvrering, BruCon PTC.

150 langt

Fartøyet er designet av VARD Design og vil ha en lengde på 150 meter, en bredde på 28 meter og en kabelkapasitet på 9.000 tonn. Skroget vil bli bygget ved VARDs verft i Tulcea i Romania før det slepes til et av VARD sine verft i Norge for videre utrustning. Fartøyet skal leveres i andre kvartal 2026.

Ny kunde

- Først av alt, velkommen til Toyo Construction som ny kunde hos Brunvoll og takk til VARD for å introdusere dem for oss i dette prosjektet. Japan har som mål å bli verdens største produsent av energi fra offshore vind, og planlegger å bygge opp en kapasitet på 10 gigawatt innen 2030. Vi håper at dette fartøyet kan bidra til å gjøre Toyo Construction til en nøkkelspiller i Japans overgang til fornybar energi, samt at dette bare er starten på et langvarig partnerskap,’ sier Bernt Rune Riksfjord, salgsdirektør hos Brunvoll.

Kilde: Pressemelding fra Brunvoll

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.126