23948sdkhjf

Smith Stål overtar Stena Stål

Smith Stål har inngått en avtale om å overta virksomheten til Stena Stål AS. Samtidig inngår partene en avtale om distribusjon av verktøy og spesialstål til det norske markedet.

Transaksjonen utvider Smith Ståls kundebase samtidig som Stenas kompetanse og sortiment innenfor spesialstål fremover blir tilgjengelig via Smith Ståls nasjonale salgsapparat.

Ansatte blir med over

Ansatte i Stena Stål AS inngår i overtakelsen og vil nå kunne distribuere et bredere lokalt lagerlagt sortiment fra Smith Stål. Driften ved lageret i Moss vil etter overtakelse avvikles og flyttes til Smith Ståls  anlegg i Holmestrand.

- Sammenslåingen vil gi vesentlige synergier som kommer både våre og Stenas kunder til gode via en mer effektiv drift og dermed økt konkurransekraft på et større sortiment. Stena er en kvalitetsbedrift og kompetansen som sitter i veggene er verdifull både for oss og kundene, sier Arne Reinertsen, administrerende direktør i E.A. Smith.

Styrker posisjonen: Smith Stål styrker sin posisjon med overtakelsen av virksomheten fra Stena Stål. Foto: Smith Stål

- Glad for at det ble Smith Stål

- Dette blir en riktig transaksjon for både ansatte og kunder i Stena Stål AS, og vi er glade det ble Smith Stål som tar virksomheten videre, E.A. Smith er en stabil og langsiktig eier, og vi ser frem til fremtidig samarbeide med Smith Stål for å utvikle distribusjonen av varegrupper vi er sterke på i Sverige i det norske markedet samme,» sier Stefan Svensson, adm. dir. i Stena Stål AB

Stena Stål AS hadde i 2023 en omsetning på 70 millioner kroner og 11 ansatte. Overtagelsen vil gjennomføres i første kvartal 2024.

 

Kilde: Pressemelding fra E.A. Smith

KLIKK for alle artikler i Oppkjøp og samarbeid.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125