23948sdkhjf

Ulstein skal bygge to offshore vindpark CSOV’er

CSOV-ene vil være utstyrt med et hybrid batterifremdriftssystem og være forberedt for grønt metanoldrivstoff for å muliggjøre karbonnøytral drift.

Kontraktene er inngått med J.P. Morgan Asset Management, og inkluderer ytterligere to opsjoner.

I 2023 bestilte Bernhard Schulte Offshore design og bygging av to slike fartøy fra Ulstein, en kontrakt som inkluderte opsjoner på to + to fartøy. Disse opsjonene har blitt overført til institusjonelle investorer rådgitt av J.P. Morgan Asset Management, som erklærte de to første.

Tjener en grønnere framtid

-Vi er glade for å legge til vår eksisterende tilstedeværelse i offshore vindvedlikeholdssektoren, sier kommenterte Andrian Dacy, global sjef for J.P. Morgan Asset Managements Global Transportation Group.

-Disse siste teknologiske Construction Service Operation Vessels (CSOVs) vil spille en kritisk rolle i utviklingen og leveringen av fornybar energi og global energiavkarbonisering, legger han til.

- Offshore vindindustrien er en viktig muliggjører for å nå klimamålene, og vi tror at våre drivstoffeffektive skip vil være viktige eiendeler i dette oppdraget, sier konsernsjef Gunvor Ulstein i Ulstein Group.

Om fartøyene

Skipene har en stor, sentralt plassert gang-til-arbeid bevegelseskompensert landgang og heistårn for personell og lastoverføringer. Videre er det installert en 3D-kompensert kran som kan løfte 5 tonn offshore-last. Den optimaliserte logistikken ombord inkluderer stor lagringskapasitet og trinnløs tilnærming til offshoreinstallasjonene.

Fartøyene har en lengde på 89,6 m og en bredde på 19,2 m. ULSTEIN SX222 designplattform er tilpasset rederens behov, inkludert enkeltlugarer for 110 personer. Til sammen vil fartøyene kunne romme 132 personer. Skipene vil ha hybrid batteridrift og være forberedt for metanolbrensel for å muliggjøre karbonnøytral drift. De er fleksible og attraktive for arbeid innenfor områder som O&M (Drift og vedlikehold) eller byggestøtte, spesielt i utfordrende vær- og sjøforhold.

 

Kilde: Pressemelding fra Ulstein

KLIKK for alle artikler i Verft og fartøy.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.112