23948sdkhjf

- Hele energiomstillingen trenger metaller i økende grad

Det sier Allseas’ Pieter Heerema.

For å bekjempe klimaendringer må energimiksen skifte fra en miks som er dominert av fossilt brensel, olje og gass, kull, til en energimiks som er mer avhengig av rene energiproduksjonsmetoder.

Mer kritiske råvarer

Det gode er at alle er forpliktet til å nå dette målet. Utfordringen som følger med dette er at det kreves mye mer kritiske råvarer for å produsere de rene energiapplikasjonene vi trenger.

Under en seanse på Offshore Energy Exhibition & Conference I Amsterdam nylig, var Peter Heerema en av flere som diskutete kritisk etterspørsel etter råvarer i forbindelse med omstillingen til fornybar energi.

Kritiske materialer – som kobolt, mangan, litium, nikkel og grafitt – er det "hete temaet" for øyeblikket, og spørsmålet som skal besvares er hvordan vi kan få dem på den raskeste og mest effektive måten, men også på en måte som er bærekraftig og ikke ødelegger planeten vår.

Det er tre typer dyphavsgruvedrift. Fokuset er på knuteoppsamling som er den minst invasive, mens de to andre typene er mye mindre testet eller undersøkt.

Trenger metallene

Pieter Heerema fra Allseas, en offshore-partner av The Metals Company, uttalte at gruvedrift ikke er uten innvirkning i det hele tatt, men at hele energiomstillingen trenger disse metallene i økende grad.

 -Det er ingen null-påvirkningsgruvedrift. Det finnes ikke. Gitt alt, gitt den økologiske påvirkningen, gitt den samfunnsmessige påvirkningen, gitt miljøpåvirkningen, tror vi at dette er formen som har mye lavere påvirkning enn alle de andre alternativene., sa Heerema.

 

Sabine Gollner, Senior Scientist Ocean Systems at The Royal Netherlands Institute for Sea Research forklarer at trolig den største påvirkningen er fjerningen av selve knuten. Økosystemet vil endre seg til en annen tilstand ettersom høy mangfold er bekreftet med mange ukjente arter.

Stort mangfold

- I løpet av de siste fem årene ble mer enn 5000 nye arter oppdaget, og dette er ikke slutten, det er bare begynnelsen. Så vi har et veldig hypermangfoldig økosystem der nede, og det er veldig viktig å huske dette, sa Gollner.

Kilde: Offshore-energy.biz

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125