23948sdkhjf

Outokumpu stenger ned en ferrokromovn

Outokumpu planlegger å midlertidig begrense sin ferrokromproduksjon på grunn av svake ferrokrommarkedsforhold.

På grunn av svake ferrokrommarkedsforhold planlegger rustfritt stålprodusent Outokumpu å midlertidig stenge en av sine tre ferrokromovner og en av de to sintringsanleggene i Tornio i Finland. Planen vil være å holde ferrokromovnen og ett sintringsanlegg stengt frem til høsten 2024.

80 prosent av full kapasitet

Det skriver selskapet i en pressemelding.

Ferrokromproduksjonen vil fortsette med om lag 80 prosent av full kapasitet under den midlertidige stengingen. I forretningsområdet Ferrokrom vil man starte endringsforhandlinger knyttet til begrensning av ferrokromproduksjonen. Forhandlingene gjelder alle de ansatte ved Ferrochrome-verket i Tornio, og de planlagte tiltakene vil gjelde maksimalt 20 personer.

Markedet avtatt betydelig

- Markedet for rustfritt stål har avtatt betydelig, noe som har hatt en negativ innvirkning på ferrokromleveransene våre, og ferrokromlagrene våre har økt. En mulig midlertidig stenging av en ferrokromovn og ett sintringsanlegg vil være et vanskelig, men nødvendig tiltak i denne markedssituasjonen. I endringsforhandlingene prøver vi å finne en løsning der vi kan ansette vårt Ferrochrome Works-personell i de andre operasjonene på Tornio-området og Kemi-gruven. Vi kan imidlertid ikke utelukke muligheten for midlertidige permitteringer, sier Martti Sassi, president, forretningsområdet Ferrochrome.

 

Ferrokrom er en legering mellom krom og jern og er en essensiell råvare i produksjonen av rustfritt stål.

Kilde: Pressemelding fra Outokumpu

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.752