23948sdkhjf

Nippon Steel Corporation kjøper US Steel

Den japanske stålprodusenten Nippon Steel Corporation (NSC) har annonsert oppkjøpet av US Steel for en total verdi av 14,9 milliarder dollar inkludert påtatt gjeld.

Kjøpesummen på 55,00 dollar pr aksje representerer en premie på 40 prosent til US Steels sluttaksjekurs 15. desember 2023, og er enstemmig godkjent av begge selskapenes styrer.

 

Det hevdes at NSCs betydningsfulle oppkjøp vil styrke det japanske selskapets verdensledende produksjons- og teknologikapasitet og gjøre det i stand til å utvide de geografiske områdene der det bedre kan betjene sine interessenter, inkludert kunder og samfunnet for øvrig.

Får ytterligere tilgang til det amerikanske markedet

Det sies at transaksjonen vil ytterligere diversifisere det globale fotavtrykket til NSC ved å "betraktelig utvide sin nåværende produksjon i USA" og dermed legge til de primære geografiene Japan, ASEAN og India. Som et resultat av oppkjøpet vil den forventede totale årlige råstålkapasiteten til den japanske stålgiganten nå 86 millioner tonn, og bevege seg raskt mot selskapets strategiske mål om 100 millioner tonn global råstålkapasitet årlig.

Et annet viktig poeng med oppkjøpet er at japanerne nå kommer nærmere den amerikanske bilindustrien. 

 

- Vi er glade for at denne transaksjonen bringer sammen to selskaper med verdensledende teknologier og produksjonsevner, og demonstrerer vår misjon om å betjene kunder over hele verden, så vel som vår forpliktelse til å bygge et mer miljøvennlig samfunn gjennom dekarbonisering av stål, sier styeleder i Nippon Steel, Eji Hashimoto.

Fagforeningskontrakter videreføres

- NSC har lenge beundret US Steel med dyp respekt for sin avanserte teknologi, rike historie og talentfulle arbeidsstyrke, og vi tror vi i fellesskap kan ta på oss utfordringen med å heve ambisjonene våre til enda større høyder. Transaksjonen bygger på vår tilstedeværelse i USA, og vi er forpliktet til å respektere alle US Steels eksisterende fagforeningskontrakter. Vi ser frem til å samarbeide tett med US Steel-teamet for å samle det beste fra selskapene våre og gå videre sammen som den 'beste stålprodusenten med verdensledende evner, legger Hashimoto til.

Han får støtte fra NSCs konserndirektør, Takahiro Mori.

- Vi tror at denne transaksjonen er til beste for våre to selskaper, og gir sterk, umiddelbar verdi for US Steel-aksjonærer samtidig som den forbedrer NSCs langsiktige vekstutsikter. Vi har en sterk balanse og er sikre på vår evne til å frigjøre potensialet til å bringe sammen NSC og US Steel gjennom fremgang innen stålproduksjon, skape langsiktig verdi for våre selskapers interessenter, inkludert våre kunder, ansatte, leverandører, lokalsamfunn og aksjonærer.

 

Også styreleder og adm. dir. i US Steel, David B. Burritt, er fornøyd med oppkjøpet.

Urokkelig fokus på sikkerhet

- NSC har en dokumentert merittliste med å anskaffe, drive og investere i stålverksanlegg globalt - og vi er sikre på at denne kombinasjonen, i likhet med vår strategi, virkelig er best for alle. Denne transaksjonen realiserer den enorme verdien i selskapet vårt i dag og er resultatet av styrets omfattende og grundige strategiske alternativprosess. For våre US Steel-ansatte, som jeg fortsetter å være takknemlig for, kombinerer transaksjonen likesinnede stålselskaper med et urokkelig fokus på sikkerhet, felles mål, verdier og strategier underbygget av rik historie. For kunder skaper US Steel og NSC et virkelig globalt stålselskap med kombinerte evner og innovasjon som er i stand til å møte våre kunders skiftende behov. Dagens kunngjøring kommer også USA til gode – sikrer en konkurransedyktig, innenlandsk stålindustri, samtidig som vi styrker vår tilstedeværelse globalt. Vårt felles fokus på avkarbonisering forventes å forbedre og akselerere vår evne til å gi kunder innovative stålløsninger for å møte bærekraftsmålene., sier han i en kommentar.

Kilde: Steeltimes International

KLIKK for alle artikler i Oppkjøp og samarbeid.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078