23948sdkhjf

Fortsatt brann ved Elkem I Salten

Brannen ved Elkems smelteverk i Salten, som startet søndag, var mandag kveld ennå ikke slokket.

Brannvesenet var fortsatt i aktivitet ved Elkem Salten utover mandag, og mandag kveld får Avisa Nordland opplyst at brannen ennå ikke var slokket.

En av de verste brannene

Verksdirektør Ove Sørdahl sier at dette er en av de verste brannene Elkem kunne få. Det begynte å brenne søndag ettermiddag i et lagerbygg som huset råvarer, og lå tett inn til ovnene ved verket. Materialene i bygget er svært brennbare og har gjort slokkingsarbeidet vanskelig.

Det er fyringsmidler til å varme opp ovnene som brenner. Det er materiale som er ment å fungere som brensel, så det er en utfordring for brannvesenet på stedet.

- Det er dramatisk, sa Sørdahl til NRK sent mandag kveld.

Til sammen var det fem personer som fikk hjelsehjelp, men alle disse er friskmeldt fra legen. De blir imidlertid fulgt tett opp.

Årsak ikke klar

-Vi har stanset all produksjon ved anlegget, og vi kan ikke si når vi får muligheten til å gå inn i bygget å sjekke, fordi det fortsatt pågår slokkingsarbeid. Vårt fokus er de ansattes helse og sikkerhet.

Man vet ennå ikke årsaken til brannen, og hva det vil ha si for Elkem Salten.

Anlegget har rundt 200 ansatte. Med sine tre ovner har anlegget en årlig  produksjonskapasitet på 128.000 tonn, hvorav silisiumkapasitet er 80.000.

Kilde: Avisa Nordland NRK

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078