23948sdkhjf

Servicebåt-rederi har bestilt båt hos Fosen Yard

Aqua Seawork har inngått kontrakt på bygging av en 28 meter hybrid arbeidsbåt av designet P28M fra Progreen. Båten skal bygges på Fosen Yard.

Det nye fartøyet, som får navnet «Aqua Queen» , skal leveres i mai 2025. 

Fartøyet blir utstyrt med en batteripakke på 1050 kWh, Power Management System og er tilrettelagt for tilkobling til landstrøm. 

Hybrid framdriftssystem

Hybrid fremdriftssystem gir betydelig mindre vibrasjoner og støy i fartøyet, noe som er av stor betydning for mannskapet om bord.

I tillegg vil fartøyet blant annet være utstyrt med lugarplass for 10 personer over hoveddekk for 24 timers drift, lager/RSW tank på 100 kbm, tre kraftige vinsjer og tre kraner.

Spesifikasjoner:

Lengde: 28,70 m

Bredde: 12,60 m

Design: Progreen P28M

Lugarkapasitet: 10 personer fordelt på 6 enkle lugarer og 2 doble lugarer

Generator: Nogva Scania

Gir/propell: Heimdal

Kraner: Bergen Hydraulikk

Batteripakke: Corvus 1050 kWh

Power Management System: Smart Automation

Aqua Seawork:

Aqua Seawork ble etablert i 2013 og eies av Arne Magnar Guttelvik og Wenche Sundet. 

Selskapet har kontor/base i Stoksund i Midt-Norge og har flere servicefartøy som pr. i dag går i chart hos havbruksnæringen. 

Nybygget på Fosen Yard blir det 7. nybygget selskapet bestiller siden de ble stiftet i 2013, inkludert en 15 meter hybrid som skal leveres i desember 2024.

Progreen

Progreen er et selskap lokalisert på Fitjar i Vestland som både utvikler, bygger og leverer miljøvennlige service- og arbeidsbåter til blant annet havbruksmarkedet. 

Selskapet ble etablert i 2021 og eies 50/50 av aktørene som står bak henholdsvis Heimli Ship Design og Salt Ship Design. 

Dette er det tredje fartøyet med P28M design som blir kontrahert høsten 2023. Fra før har Progreen også levert to fartøy av designet P24C.

Fosen Yard

Fosen Yard er et skipsverft lokalisert ved Rissa i Trøndelag, med røtter tilbake til 1918, da det ble etablert som Frengen Slip og Motorverksted i Fevåg. 

Fosen Yard har blant annet produsert og ferdigstilt en rekke ferger til norske og utenlandske rederier, flere hurtigruteskip og havmerder. 

Verftet fortar også store og små ombyggingsprosjekt, i tillegg til å bygge arbeids- og servicebåter for oppdrettsnæringen.

Kilde: Pressemelding

KLIKK for alle artikler i Verft og fartøy.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.07