23948sdkhjf

Rostein kontraherer ny brønnbåt

Nybygget skal i likhet med alle Rosteins eksisterende fartøy, utrustes i Norge, og skal bygges ved Larsnes Mek. Verksted.

Nybygget blir et søsterskip til «Ro Vision», som i 2020 var levert som verdens første hybride brønnbåt og senere på året vant bransjeprisen Ship of the Year 2020. I likhet med «Ro Vision» skal lakseoppdrettsgiganten SalMar ASA være leietaker på nybygget.

-Vi har i ett års tid fått svært gode erfaringer med «Ro Vision» og dets skånsomme løsninger og store kapasiteter. For SalMar er det viktig at vår virksomhet skaper arbeidsplasser og positive ringvirkninger langs kysten, og med valget av Rostein som samarbeidspartner så vet vi at norske maritime leverandører får økt aktivitet med dette nybygget. SalMar er også opptatt av å redusere laksens allerede lave CO2-avtrykk og det var derfor viktig for oss at dette søsterskipet også blir utrustet som batteri-hybrid, sier daglig leder Roger Bekken fra SalMar Farming AS.

-Vårt samarbeid med Larsnes Mek. Verksted, Skipskompetanse AS og øvrige leverandører har vært en suksess i denne serien av nybygg og vi er takknemlig for den tillit som SalMar igjen viser oss. Alle Rosteins 16 fartøy er utrustet i Norge og bare de siste 10 år har vi bygget for rundt 3,5 milliarder i Norge, sier reder og adm.dir Odd Einar Sandøy .

Hovedfakta for nybygget:

  • Navn: Ikke bestemt
  • Verft: Larsnes Mek Verksted AS
  • Design: SK 6000 DEH III fra Skipskompetanse AS
  • Lengde: 84,20 meter
  • Bredde: 15,50 meter
  • Tonnasje: 3623

 

Kilde: Pressemelding fra Rostein

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094