23948sdkhjf

Statoil tar ingen sjanser i In Amènas

Sikkerheten er nå total rundt gassanlegget i In Aménas, sier det algeriske statsoljeselskapet Sonatrach. Men Statoil venter og mener at flere sikringstiltak skal på plass før de vil sende inn ansatte.
De utenlandske oljeselskapene som Statoil og BP har rømt området sørøst i Algerie fordi de ikke tror at sikkerheten er god nok ennå, derfor er det kun algeriere som i dag jobber i In Amènas. Dette beklager regionsjefen i Sonatrach og ber Statoil om å komme tilbake, skriver NRK nyhetene.

Statoil mener derimot at sikkerheten fortsatt ikke er god nok, og vil derfor ikke ta noen sjanser i Algerie nå. Sammen med BP har det norske oljeselskapet levert en lang liste med krav. Den inneholder blant annet ønsker om flere fysiske sperringer rundt anleggene og innsyn i militære sikkerhetsvurderinger.

– Jo mer informasjon vi kan få, jo bedre vil det være for oss for å ivareta anleggene, sier Bjørn Kåre Viken, Statoils landsjef i Algerie.

Gassanlegget ble den 16. januar angrepet av væpnede islamister som tok et hundretalls gisler. Anlegget drives av Statoil, BP og det algeriske oljeselskapet Sonatrach. De algeriske styrkene utførte en aksjon og tok tilbake anlegget. Men under angrepet ble det drept 40 ansatte, deriblant 5 nordmenn.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094