23948sdkhjf

Reach Subsea med nok et rekordkvartal

Ni kvartaler på rad har Haugesund-selskaept levert solid inntekstvekst.

Det går fram av Reach Subseas tall for tredje kvartal, som ble lagt fram tidligere denne uka.

Ifølge en pressemelding ble driftsinntelktene på 651 millioner kroner, en økning på 79 prosent. Driftsresultatet endte på 112 millioner, noe som er nesten dobbelt så mye som sammenliknet med samme kvartal i 2022. Driftsmarginen ble på 17,m3 prosent.

Rekordhøy ordrereserve

- Tredje kvartal 2023 var nok et rekordstort kvartal for Reach Subsea, og vi har nå opplevd robust inntektsvekst i ni kvartaler på rad. På rullerende 12-måneders basis er omsetningen vår nå 1,85 milliarder kroner, og i løpet av de siste to årene har vi nesten tredoblet inntektene våre på samme grunnlag. Ordrereserven vår var rekordhøy da vi gikk inn i sommersesongen, som har vært den desidert travleste perioden i selskapets historie, sier adm. dir. i Reach Subsea, Jostein Alendal, i pressemeldingen.

I løpet av de siste to årene har Reach Subsea økt sine evner og kapasitet for å kunne dra nytte av det sterke markedet. I oktober fikk selskapet tilgang til det australske markedet og verdensledende undersøkelsesfunksjoner gjennom oppkjøpet av Guardian Geomatics. Selskapet tilbyr en rekke marine undersøkelsesløsninger til olje- og gassindustrien og offentlige kunder. Disse inkluderer geografiske, hydrografiske, oseanografiske og miljøundersøkelser.

Døråpner mot Australia og Asia

- Vi er glade for å kunne ønske et ekstremt erfarent team og en utmerket proprietær plattform for kartleggings- og databehandlingsteknologi velkommen inn i Reach Subsea-familien. Oppkjøpet akselererer vår strategiske globale ekspansjonsagenda og åpner nye dører for oss i Australia og Asia Pacific-markedene. Guardian Geomatics vil fungere som en muliggjører for lansering av vår ubemannede Reach Remote-plattform i Australia og andre globale markeder, fortsetter Alendal.

Smiler: En fornøyd adm. dir. i Reach Subsea, Jostein Alendal. Foto: Reach Subsea

De to første autonome undervannsstøttefartøyene, kalt Reach Remote, forventes å være klare for kommersielle prosjekter i hovedsesongen 2024. Byggingen av skrogene er fullført, mens utstyr, utvikling av delsystemer og kontrollsentre går videre, mens fullskala testing, sertifisering og klientverifisering vil gå videre på nyåret.

Reach Remote

-Med Reach Remote tar vi en ledende posisjon innen marin robotikk, og vi er nå klare for global ekspansjon. Disse ubemannede fartøyene lover å revolusjonere industrien, med betydelige reduksjoner i kostnader og utslipp, sammen med økt personellsikkerhet. Sammen med vår utvidede, kostnadseffektive tradisjonelle fartøysflåte og vårt omfattende subsea-tjenestetilbud, står vi klar for vedvarende vekst og positiv utvikling på bakgrunn av de sterke markedsutsiktene for de kommende årene, sier Alendal avslutningsvis.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094