23948sdkhjf

SSB: Metallvareindustrien bidro til økt industriomsetning

Metallvareindustrien og maskinreparasjon og -installasjon bidro til økt industriomsetning med sine økninger på henholdsvis 11 og 10 prosent.

Det viser sesongjusterte tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) for industriomsetningen, som økte med med 0,3 prosent fra andre til tredje kvartal 2023. 

Bygging av skip

Næringsgruppen oljeraffinering, kjemisk og farmasøytisk industri samt bygging av skip og oljeplattformer stod for de største bidragene til å dempe oppgangen industriomsetningen med en nedgang på henholdsvis 5,8 og 12 prosent.

Næringsmidler bidro mest til oppgangen i industrien med en oppgang på 2,7 prosent i perioden.

Industriomsetningen økte med 0,8 prosent fra august til september 2023, ifølge sesongjusterte tall. Mesteparten av økningen kom fra hjemmemarkedet.

Næringen for bygging av skip og oljeplattformer og næringsgruppen oljeraffinering, kjemisk og farmasøytisk industri bidro mest til økningen i industriomsetningen med en økning på henholdsvis 34 og 9,8 prosent. Mye av oppgangen innenfor næringen for bygging av skip og oljeplattformer må ses i sammenheng med mye ferieavvikling i august og at man var tilbake til et mere normalt nivå i september igjen. Økte priser på rafifinerte petroleumsprodukter var en medvirkende årsak til oppgang i næringsgruppen oljeraffinering, kjemisk oig farmasøytisk industri. 

Metallindustri bidro mest til å dempe økningen i industriomsetningen med en nedgang på 5,2 prosent. Lavere priser på metaller var en medvirkende årsak til nedgang i metallindustrien. 

Kilde: Statistisk sentralbyrå (SSB)

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094