23948sdkhjf

45 drept i ArcelorMittal gruvetragedie

45 mennesker har mistet livet i en brann i en ArcelorMittal-gruve i Kasakhstan, i det som blir omtalt som den verste ulykken i landets postsovjetiske historie.

Tragedien, som fant sted ved Kostenko-kullgruven i Karaganda-regionen 28. oktober, kom etter en rekke dødelige hendelser ved ArcelorMittal-gruvene og har foranlediget nasjonaliseringen av selskapets lokale tilknyttede selskap.

Det skriver Steeltimes International.

 Andre store gruveulykke

Den forrige dødeligste mineulykken i det post-sovjetiske Kasakhstan skjedde i 2006, og drepte 41 gruvearbeidere på et annet ArcelorMittal-anlegg. Det kom to måneder etter en annen hendelse som drepte fem gruvearbeidere.

Kasakhstans president Kassym-Jomart Tokayev har beordret at samarbeidet med det Luxembourg-baserte selskapet skal «settes til en slutt».

Overførøre eierskap

Den kasakhiske regjeringen og stålgiganten kunngjorde en foreløpig avtale om å "overføre eierskapet til det lokale firmaet til fordel for republikken Kasakhstan", sa statsministeren, Alikhan Smailov.

"ArcelorMittal kan bekrefte at de to partene har signert en foreløpig avtale for en transaksjon som vil overføre eierskap til republikken Kasakhstan," uttalte det globale stålselskapet, og la til at det var forpliktet til å "fullføre denne transaksjonen så snart som mulig", heter det i en uttalelse fra ArcelorMittal.

Siden Sovjetunionens kollaps i 1991 har rundt 200 gruvearbeidere omkommet i Kasakhstan, de aller fleste på ArcelorMittal-anleggene.

Det var 252 personer inne i gruven da brannen startet, sa ArcelorMittal.

Kilde: Steeltimes International

Kommenter artikkelen

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125