23948sdkhjf

Fremdrift i norsk-russisk letesamarbeide

Statoil og Rosneft skal lete etter olje og gass i Okhotsk-havet og Barentshavet.
Fredag undertegnet Statoil og Rosneft avtalen om felles utforskning av leteområder i Okhotsk-havet og Barentshavet. Selskapene har også inngått en intensjonsavtale for utforskning av skiferoljemuligheter i Samara-regionen.

Avtalene ble undertegnet av Statoils konsernsjef Helge Lund og Rosnefts styreleder og konsernsjef Igor Sechin under Det internasjonale økonomiske forum i St. Petersburg.

Statoil og Rosneft har med dette tatt enda et betydelig steg framover i samarbeidet som ble inngått 5. mai 2012 mellom de to selskapene.

- Samarbeidet om leting på sokkelen utgjør hjørnesteinen av det bredere samarbeidet mellom Statoil og Rosneft. Den samlede kompetansen til de to selskapene vil muliggjøre framtidig leting i uutforskede områder, og vi ser fram til å jobbe sammen på disse prosjektene. Disse mulighetene er i samsvar med Statoils strategi for leting i områder med høyt potensial gjennom tidlig tilgang i stor skala i nye områder, uttaler Statoils konsernsjef Helge Lund i en melding.

Statoil får en eierandel på 33,33 prosent og Rosneft 66,67 prosent i hvert av samarbeidsselskapene som etableres for å utforske lisensene.

Kashevarovsky-, Lisyansky- og Magadan-1-lisensene ligger i Okhotsk-havet nord for øya Sakhalin, og Perseevsky-lisensen ligger i det sentrale Barentshavet.

Lisenskravene omfatter seks letebrønner i perioden fra 2016 til 2021. Statoil skal bære kostnadene for letevirksomheten som kreves for å fastslå lisensenes kommersielle verdi.

Rosneft skal tilbakebetale sin del av letekostnadene fra oppstart av produksjon fra lønnsomme funn.

Petroleumsvirksomheten vil skje innenfor rammene av the Declaration on the Russian Arctic Shelf Environment Protection som de to selskapene signerte i november i fjor.
Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.281