23948sdkhjf

Equinor og Rosneft skal samarbeide om CO2-håndtering

28. september 2021 undertegnet Equinor og Rosneft en samarbeidsavtale om CO2-håndtering.

Avtalen bygger på de to selskapenes strategiske partnersamarbeid i Russland. På bakgrunn av dette langvarige samarbeidet, og for å støtte målene i Parisavtalen, vil Equinor og Rosneft jobbe sammen for å utvikle lavkarbonløsninger og redusere karbonavtrykket fra sine fellesprosjekter.

– Equinor ønsker å proaktivt støtte utslippsreduksjoner alle steder der vi investerer, basert på vår erfaring gjennom flere tiår fra Norge. Vi er glade for å samarbeide med Rosneft og dele beste praksis i innsatsen mot klimaendringene, sier Al Cook, konserndirektør for Leting og produksjon internasjonalt i Equinor.

I henhold til avtalen skal selskapene dele erfaring og utforske muligheter på områder som reduksjon i fakling og metanutslipp, energieffektivitet og rapportering av klimagassutslipp.

Equinor og Rosneft skal også vurdere et potensielt samarbeid for å se på muligheter for bruk av fornybare energikilder, karbonfangst, -utnyttelse og -lagring samt løsninger for lavkarbon-hydrogen.

I henhold til avtalen er målet å identifisere lavkarbonløsninger i selskapenes felles oppstrømsprosjekter i Russland, i tillegg til å engasjere seg i felles aktiviteter innenfor bærekraft, basert på FNs bærekraftsmål og anerkjente rammer for samfunnsansvar.

 

Kilde: Pressemelding fra Equinor

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
ECOFIVE-trålaren ble "Årets Skip 2023"
HAV Group satser på grønn omstilling for nærskipsfart
Stortinget sier ja til Aker BPs store utbyggingsprosjekter
SE VIDEO: Flyvende bil til himmelen i ny visjon for urban mobilitet
Kongsberg Maritime vinner Nor-Shippings 2023 Next Generation Ship Award
Skal behandle 600 kvm med stål
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125