23948sdkhjf

Erik Sørdal Landsem: Fra lyd til olje og gass

Erik Sørdal Landsem har styrt lyden for flere av de norske store artistene i tillegg til å ha sørget for at lyden på ulike skuespill har nådd ut til tilskuerne.

Men nå er det olje og gass som gjelder for nittedølen.

I 2019 ble signalkabelleverandøren Holmefjord AS hans nye arbeidssted. Bedriften hadde et mål å satse mot olje- og gass-næringen, og det var noe Landsem følte kunne være noe for ham. Selv om han hadde bakgrunn fra lydbransjen.

Hvordan kunne det så ha seg at han fikk jobben hos Holmefjord AS?

Satser mot offshore

Jo, mye av jobben som lydmann, som det het før i tiden, dreier seg jo om signaloverføring og kabler, og er det noe Holmefjord jobber med, så er det signalkabler – til diverse næringer som samferdsel, lyd/bilde/kringkasting, bygg, industri, brann og sikkerhet og datasenter. Og fra 2020 – også en større satsning mot offshore og marine.

- Jeg kommer fra en musikalsk familie fra Trøndelag, og har hele mitt liv vært opptatt av musikk og lyd. Jeg har spilt i flere band selv. Jeg ble tatt med på «Spelet om Heilag Olav» da jeg var liten, og fant det svært fascinerende. Da et nytt firma fikk ansvaret for lyden på stykket, ble jeg hyret inn som kjentmann til stykket ettersom jeg kommer fra Stiklestad og kunne stykket utenat, forteller Erik Sørdal Landsem til Metalsupply.

Drømmen var å bli lydtekniker

- Jeg valgte å følge drømmen min, lydtekniker er det jeg vil jobbe som.Tenk deg 6000 mennesker i et helt stille utendørsamfi. Orkester, kor og skuespillere er klare. Og det kicket det da gir å formidle dette til publikum er stort, forteller han entusiastisk.

Drømmen: Å være lydmann var en drøm for Erik Sørdal Landsem. Foto: Privat

Første arbeidsgiver var Trondheim Lyd, som i tillegg til «Spelet» brakte ham til Revyfestivalen på Høylandet, storstilt 1000års jubileum for Trondheim by, Countryfestivalen på Sjåk for å nevne noe.

- Å være lydmann dreier seg noe mer enn å bare skru knotter på miksebordet, fortsetter han.

Etter å ha tatt fagbrev som lydtekniker ved Norsk Lydskole, utvidet jobbmarkedet seg for ham. Han begynte å rigge scener for flere store norske artister over hele landet, og fikk oppdrag innen event- og arrangementsbransjen.

Deretter gikk veien videre via et bergensfirma som drev med salg, distribusjon og uteie av AV-utstyr, og til slutt havnet han i et selskap som heter Multitechnic.

Hverdagen før: Kabler var også en del av hverdagen tidligere. Foto: Privat

Kabler

De fikk agenturet for et tysk kabelmerke mot konsertmarkedet i Norge. Han fikk ansvaret for å selge det tyske kabelmerket i Norge. Og her er vi ved kjernen til at Landsem havnet i Holmefjord AS, nemlig signalkabel. I Holmefjord AS er han ansvar for salg mot offshore og marine i Holmefjord AS, samt kundeansvarlig mot elektro-grossistene.  

- Holmefjord AS driver jo også med signalkabler i noe mer vid forstand, men du kan godt si at jeg gikk fra kabel til kabel, forteller Landsem videre.

Dette er Holmefjord:

Holmefjord AS er et familieeid selskap som ble etablert i 1984 av Jørgen Holmefjord, med andre ord 40års jubileum i 2024. Selskapet teller i dag 14 ansatte, og omsetter for om lag 65 millioner kroner.

Holmefjord AS produserer ikke kabler selv, men har et tett samarbeid med flere ledende kabelprodusenter som Belden, Panduit, RFS, Fluke Networks, Schill og PureLink.

Holmefjord AS holder til på Grorud i Oslo.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079