23948sdkhjf

Undertegner sin første F-35-kontrakt

AIM Norway skriver sin første kontrakt med Lockheed Martin. Dette betyr at nok et norsk selskap blir en del av industrisamarbeidet rundt F-35.
Kontrakten, som har en verdi på 48 millioner kroner er for overflatebehandling og klargjøring av deler til haleroret på F-35. Kontrakten ble signert under en seremoni på Paris Air Show i går.

AIM Norway skal i utgangspunktet levere 36 sett med deler til den italienske produksjonslinjen for F-35, men potensialet for senere leveranser er på flere hundre sett. Den endelige verdien av dette arbeidet kan derfor bli mye større.

- Selv om denne kontrakten alene kan virke liten, er det likevel svært viktig for AIM Norway sin stilling overfor Lockheed Martin. Nå får de anledning til å vise hva de er gode for og at de er en troverdig partner for senere oppdrag, sier statssekretær Eirik Øwre Thorshaug i en melding.

AIM Norway er et statsforetak som ble opprettet i 2011 basert på det som tidligere var Luftforsvarets hovedverksted. Selskapet har allerede en viktig rolle i vedlikeholdet av dagens norske F-16, og håper å kunne utføre lignende tjenester for F-35 i fremtiden, og da ikke bare for norske fly.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078