23948sdkhjf

AIM-overtakelsen fullført

Kongsberg Gruppen har nå fullført overtakelsen av Areospace Industrial Maintance Norway AS (AIM).

Det var i desemeber i fjor at Kongsberg Kongsberg Defence & Aerospace offentlige gjorde at de skulle kjøpe opp AIM. Dette er et selskap som primært jobber med å reparere og vedlikeholde det norske forsvarets fly og helikoptre. Nå er overtakelsen fullendt.

Les også: Forsvarsmateriell valgte Kongsberg for leveranse av nytt NATO Bånd IV taktisk radiolinje system

Samtidig har Kongsberg Gruppen også fullført avtalen med Patria om et delt eierskap. Kongsberg Defence & Areospace eier nå 50,1 prosent, mens Patria har en eierandel på 49,9 prosent.

I en pressemelding skriver Kongsberg Gruppen at oppkjøpet er et viktig steg i å konsolidere den norske industrikompetansen for vedlikehold av miltære fly og helikoptre. Overtakelsen vil også styrke Kongsberg Gruppens rolle som en strategisk partner for det norske forsvaret, både som leverandør av utstyr og for vedlikehold.

- Det er vårt mål å videre utvikle AIM innenfor feltet vedlikehold, reparasjon og operasjoner. Vi styrkes oss markant i det nordiske og internasjonale forsvarmarkedet som en leverandør i verdensklasse innen denne industrien, sier konsernsjef i Kongsberg Bruppen, Geir Håøy.

Partene har verdsatt AIM til 151 millioner kroner. Verdien på selskapet innebærer blant anent AIM skal investere om lag 540 millioner kroner i det F35-anlegget på Rygge de neste to-tre årene.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Redaksjonen anbefaler

Send til en kollega

0.062