23948sdkhjf

Spektakulært prosjekt hos Notech

Notech i Larvik har spesialisert seg på å bygge store moduler. Akkurat nå bygges en konstruksjon som skal sikre Tyskland 8 prosent av landets gassbehov.

Konstruksjonen som Notech arbeider med er sju meter bred, 11 meter lang og ni meter høy.

Den skal sikre Tyskland gass.

80 store prosjekt årlig

– Vi tar oss av rundt 80 store og mellomstore prosjekter i året, og det du ser her ute er et av de mest spektakulære for oss, sier daglig leder Dag Abrahamsen i Notech til Østlands-Posten (ØP).

Modulen skal være med på å sikre tyskerne gass – om lag 8 prosent av landets gassbehov skal gå gjennom modulen. Og dette er noe som har tvunget seg fram etter at gassrørledningene NordStream 1 og 2 ble utsatt for sabotasje i fjor.

Store konstruksjoner: Ved Notechs lokaler i Larvik har man spesialisert seg på å bygge store moduler. Foto: Notech

Abrahamsen forteller til lokalavisa at Tysklands plan er å plassere en stor gasstank ved havet, og så skal skip ta imot gass fra andre skip. Deretter føres gassen gjennom et rørnett til land og videre inn i landet. Notechs komponenter er en viktig del av hele prosjektet.

Gass til Tyskland

Konstruksjon er konstruert av Allum Engineering i Sandefjord, og den skal plasseres på siden av den store gasstankeren. Gassen skal så sendes i rør til havbunnen via konstruksjonen. Abrahamsen forteller videre ØP at gassen videresendes gjennom to andre komponenter, som også er produsert av Notech. Til slutt går gassen ut til tyske forbrukere.

– Når denne komponenten er klar skal den sendes med skip fra Revet i Larvik og til Spania der den skal monteres på gasstankeren, legger han til.

Rørbro: Rørbroer til Brevik CCS i Grenland klar for utskiping fra Larvik havn. Foto: Notech

180 millioner i omsetning

Komponenten som nå er under bygging hos Notech utgjør en ordre med en verdi på om lag 15 millioner kroner. Når omsetningen ligger på om lag 180 millioner kroner, så er det snakk om en stor kontrakt.

Til sammen har Notech 85 ansatte,og 38 av disse jobber ved lokalene i Larvik. Resten er på arbeid i Nordsjøen eller andre steder.

 

Kilde: Østlands-Posten

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094