23948sdkhjf

Tysk bilindustri skal lage biler av lavkarbonaluminium fra Hydro

Hydro Karmøy går i tospann med tysk bilindustri. Den norske industrigigaten skal levere lavkarbonaluminium til tyskerne.

– Innen 2030 skal vi ha redusert miljøavtrykket vårt betraktelig. Her får vi nødvendig hjelp av aluminium fra Hydro, sier den norske representanten Audun Hermansen i Mercedes-Benz til Haugesunds Avis (HA).

Redusere miljøavtrykket

Han mener at et samarbeid med Hydro vil bidra til å redusere miljøavtrykket ikke bare i tysk bilindustri, men i bilindustrien generelt på sikt. Hydro skal nemlig lage aluminium med lavt karboninnhold.

Dette ble kjent da representanter fra Tysklands neststørste fagforbund, Bundestags energi- og miljøkomite og Norsk Industri besøkte Hydros anlegg på Karmøy nylig. Det var her selve signeringen ble gjort.

Øke levetiden til norsk sokkel

Haugesunds Avisd skriver at dette samarbeidet mellom Norge og Tyskland vil sikre et positivt bidrag til Gassco, Kårstø og en betydelig økning i levetiden til den norske sokkelen..

– Vi er avhengige av hverandre. Dette er positivt for blant annet Gassco og Kårstø, og kjøp av norsk gass vil sørge for en betydelig lenger levetid for norsk sokkel. Og her på Hydro Karmøy er den nye teknologien visualisert, og det viser at Norge er i førersetet, sier Frode Alfheim til avisa.

Kilde: Haugesunds Avis

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.25