23948sdkhjf

Å Energi og Eramet Norway har inngått en 10-årig kraftavtale fra 2025.

Avtalen sikrer deler av kraftforbruket til industriselskapet som har smelteverk i Kvinesdal, Porsgrunn og Sauda.

– Det er viktig for oss å gi industrien levedyktige kraftavtaler, spesielt i et område av Norge som har vært utsatt for høyere kraftpriser enn normalt den siste tiden, sier Steffen Syvertsen, konsernsjef i Å Energi. 

Vil bidra til å nå klimamålene

Kraftavtalen sikrer Eramet Norway fastpris på kraft i ti år og inkluderer 35 MW kraft i kontraktsperioden. Selskapet er en del av den norske kraftforedlende industrien med 560 ansatte fordelt på sine tre smelteverk.

Klimafotavtrykket til Eramet Norways manganlegeringer er 40% av snittet i bransjen, og fornybar energi er en svært viktig del av selskapets miljøprofil. Manganlegeringer benyttes i fremstillingen av høykvalitetsstål som er en essensiell innsatsfaktor i det grønne skiftet. Industriselskapet har en årlig omsetning på ca. 7 milliarder kroner.

- Sikrer vårt kraftbehov

–  Å Energi fortjener honnør for deres samarbeid, i en tid preget av stor usikkerhet i bransjen. Denne avtalen bidrar positivt til å sikre vårt kraftbehov og gir oss samtidig tro på at vi også i fremtiden kan oppnå vilkår som gir oss grunnlag for videre vekst og verdiskaping i en verden der bare de beste overlever. Vi har i dag det laveste klimafotavtrykket i vår bransje, og vårt mål er å være verdens første leverandør av CO2-nøytrale manganlegeringer og således bidra til at Norge når sine klimamål, sier administrerende direktør Roger A. Westgård i Eramet Norway.

Sikrer industri og lokale arbeidsplasser

Å Energi er Norges største kraftkonsern med virksomhet i hele verdikjeden, fra produksjon til forbruker.

–  Vårt samfunnsoppdrag er å levere ren energi slik at viktige deler av samfunnet, som norsk industri, kan fungere med forutsigbarhet. Som en stor leverandør av fornybar energi ønsker vi å inngå langsiktige avtaler som bidrar til å sikre lokal industriaktivitet og arbeidsplasser, sier Syvertsen.

Kilde: Pressemelding fra Å Energi

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078