23948sdkhjf

Finske RST Steel: Ser et stort potensial i Norge

Finske RTS Steel produserer sine egne kufangere. Nå skal finnene satse i Norge.

På en fabrikk i finske Nivala produserer RTS Steel kufangerne for de store aktørene som Volvo og Scania, men også andre bilprodusenter for tunge kjøretøy. 

Satser i Norge

Så langt har markedet vært sentrert om Finland, og delvis Sverige, men nå skal det satses i Norge. Det er bakgrunnen for at RTS Steel deltar på Transport og Logistikk-messa på Lillestrøm.

- Vi ser et stort potensiale i Norge, selv om vi har flere konkurrenter. Men til forskjell fra oss, produserer de stort sett i aluminium, mens vi produserer våre egne kufangere i rustfritt stål. Det gjør at kufangerne ofte har lengre levetid og er mer sikre når kollisjonen skulle skje, sier eksportansvarlig Tomi Koskienemi til Metalsupply.

Han er en av 35 ansatte ved bedriftens hovedkontor og fabrikk i Nivala, en liten by som ligger midt i Finland. Her har RTS Steel sin egen fabrikk, som produserer kufangere.

Egen produksjon: I Finland produseres det kufangere og annet tilbehør av rustfritt stål til tyngre kjøretøy ved egen fabrikk. Foto: RST STeel

Egen produksjon og eget lager

Koskiniemi sier at tidligere kjøpte de stålet fra finske stålleverandører, men at de nå kjøper det rustfrie stålet fra Italia. 

Han forklarer at bedriften har vært forskånet fra problemer knyttet til forsinkende leveranser da de har et eget stort lager på 2000 kvadratmeter, som er seks meter høyt.

- Det gjør at vi kan levere raskt til kunder, sier han videre, og legger til at de kan levere en kufanger i løpet av seks til sju uker.

I tillegg til å produsere egne kufangere, selger de også andre deler som hører til tyngre kjøretøy.

Scania og Volvo: Det er særlig kufangere til Scania og Volvo RST Steel har solgt mest til. Foto: RST STeel

Være synlig

- Hva forventer dere å få ut av Transport- og Logistikkmessa?

- Målet med messa for vår del er å få mer synlighet og gjøre de norske langtransportsjåførene mer obs på at vi er til, og kan tilby gode løsninger for dem, svarer Koskiniemi. 

I tillegg til å levere til lastebiler og trailere, leverer de også utstyr til vans, varebiler, traktorer og anleggsmaskiner.

Etablert i 2005

RTS Steel ble etablert i 2005 av to menn som drev et verksted for tyngre kjøretøy. De fikk stadig flere og flere henvendelser fra sjåfører som ønsket at de kunne tilby noe mer. Derfor ble RTS Steel en realitet.

Flere produkter: Hjulbeskyttelse til anleggsmaskiner er også noe som RST Steel selger. Dette produserer de ikke selv. Foto: RST STeel

Omsetningen i fjor endte på 6,5 millioner euro, og Tomi Koskiniemi sier at i år vil de trolig øke omsetningen med 25 prosent inneværende år.

Kommenter artikkelen

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078