23948sdkhjf

Dovista selger nedleggingstruet vindusfabrikk

Dovista AS har koimmet til enighet om en avtale som overdrar eierskapet av Lian Vinduer på Kyrksæterøra til Heim Holding.

Det gir nytt håp til de om lag 100 ansatte ved vindusfabrikken på Kyrksæterøra.

Det var i august i år at Dovista foreslo å legge ned Natre Vinduer i Hemnes i Nordland. Det var også fare for at arbeidsplasser kunne ryke ved Lian Vinduer i Kyrksæterøra.

Overdragelse 1. november

Men nå skriver eierselskapet Dovista at de har solgt eierskapet av Lian Vinduer til Heim Holding.

I en pressemelding går det fram at avtalen inngås og en normal due diligenceprosess påbegynnes omgående. Prosessen forventes avsluttes senest 13.oktober 2023. Det forventes at avtalen formelt bekreftes og en overdragelse av eierskapet vil skje 1.november 2023.

For begge forhandlingspartenes vedkommende har det vært helt avgjørende å finne en løsning som sikrer fortsatt drift av Lian Vinduer A/S, og sikre at de lokale arbeidsplasser oppre:holdes. Det har derfor pågått intense og konstruktive forhandlinger, hvor begge parter har strukket seg langt i en krevende situasjon for å møte hverandres krav, og få på plass en avtale.

Enorm glede

– Det har vært en god tone gjennom hele prosessen, men enda mer en sterk vilje på begge sider av bordet for å finne en løsning som begge parter kan akseptere. Det har aldri vært vårt ønske å ta arbeidsplasser ut av Kyrksæterøra, men som selskap står vi i en situasjon hvor det har vært tvingende nødvendig å gjøre betydelige grep for å styrke vår langsiktige konkurranseevne. Det gir en enorm glede for oss at et betydelig antall arbeidsplasser opprettholdes i lokalsamfunnet, sier konsernsjef Allan Lindhard Jørgenseni Dovista i en kommentar.

I pressemeldingen uttrykker han at han er svært glad på vegne av alle de flotte medarbeiderne som har kjent på den usikkerheten over mulig tap av jobb den siste perioden, som nå kan senke skuldrene å se fremover.

Ny konkurrent

- Til tross for at vi nå skaper en ny konkurrent for oss selv inn i fremtiden, så er vi overbevist om at dette er den beste løsningen vi kunne kommet frem til. Den stolte og tradisjonsrike produksjonsbedriften kan fortsette sin historie, og det er vi utelukkende glade for, fortsetter Lindhard Jørgensen.

Ledelsen i Dovista Norge vil i tiden fremover ha fullt fokus på å sikre en effektiv og god overdragelse av eierskapet i Lian Vinduer A/S, og herunder sikre at alle kommersielle aktiviteter og støtte til både leverandører og kunder opprettholdes.

«Med denne beslutningen om overdragelse så kan man fortsette å fokusere på å produsere vinduer og dører til kundene - signert Lian i Kyrksæterøra», avsluttes det i pressemeldingen.

Kilde: Pressemelding fra Dovista

KLIKK for alle artikler i Oppkjøp og samarbeid.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079