23948sdkhjf

Sjøsatte 50 meter lang fiskebåt – nå skal Larsnes Mek. fullføre jobben

«Jarle Berg» ble nylig sjøsatt ved et verft i Polen. Nå skal fiskebåten slepes til Norge og Larsnes Mek.Verksted for å ferdigstille båten.

Den 50 meter lange fiskebåten er ventet å være ferdigstilt 1. juni neste neste år.

Det er Jarle Bergs Sønner AS som har bestilt båten. Ifølte Lofotposten inngikk fiskebåtrederiet en kontrakt med Larsnes Mek. Verksted i 2021.

Forsinket

Båten, som nylig ble sjøsatt i Polen, er 50,7 meter lang og 12 meter bred og har fått navnet «Jarle Berg». Det er en not- og snurrevadbåt. Båten skal ifølge lokalavisa ha kostet flere 100 millioner kroner.

Fartøyet skulle vært levert allerede sist sommer, men koronapandemien med påfølgende krig i Ukraina sørget for forsinkelser.

Men nå ble altså båten sjøsatt fra verftet i Polen.

– Fantastisk spennende dag. Sjøsettinga av nybygget «Jarle Berg» gikk smertefritt, skriver Trond Berg på Facebook-siden til rederiet.

Larsnes starter i oktober

Slepet til Norge og Larsnes Mek. Verksted i Romsdal starter 1. oktober.

«Jarle Berg» arrangeres med optimalisert skrogdesign, stor propell, to-steps gir, variabel turtallsgenerator, take me home-løsning og batteripakke på ca. 1,0 MWh.

Den blir rigget som ferskfiskfartøy med ferskfiskfabrikk, kombinerte RSW/levendefisk-tanker og mulighet for ising i containere.

Det er Latech AS i Moskenes som skal levere fabrikken om bord.

Kilde: Lofotposten

KLIKK for alle artikler i Verft og fartøy.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078