23948sdkhjf

Ser muligheter i Barentshavet

Statoil får andeler i syv utvinningstillatelser i Barentshavet, hvorav tre som operatør.
– Statoil er tilfreds med tildelingen som er i tråd med vår søknad. Vi har fått deltagelse i alle prioriterte lisenser vi søkte på i runden, sier Gro Gunleiksrud Haatvedt, Statoils letedirektør for norsk sokkel.

Også to russiske oljeselskaper Rosneft og Luke Oil har fått tilbud om andeler i konsesjonsrunden og Statoil skal jobbe sammen med det ene.

– Vi ser fram til nært samarbeid med vår nye partner Rosneft både i norsk og russisk del av Barentshavet, der vi kan utnytte selskapenes samlede erfaring og kompetanse, sier Haatvedt. Vi er også glade for å fortsette arbeidet med ENI, som lenge har vært vår samarbeidspartner i dette området, sier hun.

Tildeling nær Johan Castberg-feltet
Statoil anbefalte tidligere i år å sette utbyggingen av Johan Castberg-feltet på vent fordi selskapet ikke er sikker på lønnsomheten i prosjektet.

Men nå kan en av de nye tildelinger til Statoil som ligger nær nordsiden av Johan Castberg-området sette gang i utbyggingen.

Funn i dette området vil kunne bidra til å gjøre en utbygging av Johan Castberg mer robust, skriver selskapet i en melding.
Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125